Pretraga

Princeza se odrekla kraljevskog ‘džeparca’ od 12 milijuna kuna: Kreće na studij i živjet će s cimerima

A- A+

Princeza Catharina-Amalia, koja se odrekla 12 milijuna kuna nizozemskog prijestolja, ove godine kreće na studij na Sveučilištu Amsterdam. Studirat će političke znanosti i ekonomiju te će živjeti u smještaju s drugim studentima, a kraljevska informativna služba zamolila je da se njena privatnost tijekom studija poštuje.

Foto: RVD | Martijn Beekman

Nizozemska princeza, nasljednica nizozemskog prijestolja, Catharina-Amalia ove godine kreće ne studij na Sveučilištu Amsterdam. Kako je objavila kraljevska informativna služba, najstarija kćer kralja Vilima-Aleksandra odlučila je studirati političke znanosti i ekonomiju te će tijekom studija živjeti u smještaju s cimerima. Kraljevska služba također je zamolila da se poštuje privatnost princeze dok boravi na kampusu.

Još kao učenica počela je raditi i to kao konobarica, a nakon što je prošle godine postala punoljetna, odnosno navršila 18 godina, počela je preuzimati određene ceremonijalne dužnosti za kuću Orange. Imala je i pravo na godišnji doplatak od skoro 12 milijuna kuna, no ona je to odbila primiti.

Izdvojeni članak
novac kune

Studentica tužila oca jer joj nije plaćao alimentaciju, duguje joj 94.000 kuna

– Bilo bi mi neugodno to primati dok god ne mogu dovoljno ponuditi zauzvrat i dok znam da je drugim studentima mnogo teže, pogotovo u ovim nesigurnim pandemijskim vremenima, napisala je princeza.

Iako je ona prva prijestolonasljednica, Amalia je u svojoj biografiji istaknula kako ne bi htjela zasjesti na tron još neko vrijeme te da planira raditi u javnoj službi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap