Pretraga

Privedeni maloljetnici koji su pretukli 15-godišnjaka u Dugom Selu, prijeti im do tri godine zatvora

A- A+

Policija je privela trojicu napadača na 15-godišnjaka u Dugom Selu. Trojica napadača su također maloljetnici, a prijavljeni su za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi s posljedicom teške tjelesne ozljede. Za to je kazneno djelo propisana zatvorska kazna do tri godine zatvora.

Ilustracija: Unsplash

Trojica mladića koji su pretukli 15-godišnjaka u Dugom Selu su privedeni i policija je nad njima provela kriminalističko istraživanje. Jedan od počinitelja ima 14, a drugi 15 godina. Prijavljeni su za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi s posljedicom teške tjelesne ozljede. Za navedeno kazneno djelo propisana je kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Nije mogao vidjeti napadače

Trojica maloljetnika su u subotu, 8. listopada oko 21 sat u dvorištu Osnovne škole Ivana Benkovića napali 15-godišnjaka. Pitali su ga zašto nosi dugu kosu, za koga navija te je li kršten. Napadnuti 15-godišnjak je pokušao nazvati policiju, ali su mu napadači oduzeli mobitel i počeli ga udarati. Napadače nije mogao vidjeti, jer su imali bandane.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja policijskih službenika da su 8. listopada 2022. godine oko 21 sat na otvorenom dvorištu obrazovne ustanove na području Dugog Sela trojica maloljetnika počinila kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122 st.1 Kaznenog zakona na štetu maloljetnika, priopćili su iz PU zagrebačke.

Izdvojeni članak

Gradonačelnik o premlaćivanju dječaka: ‘U ovakvim slučajevima uvijek krivim samo roditelje’

Djeca napadana i ranije

Otac napadnutog mladića je putem Facebooka istupio u javnost kada je saznao da nije riječ o prvom sličnom napadu u Dugom Selu. I PU zagrebačka je potvrdila da su se takvi napadi događali i ranije.

– Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, trojica osumnjičenih maloljetnika su u zakonskom roku privedeni u pritvorsku policijsku jedinicu Policijske uprave zagrebačke dok je Kaznena prijava dostavljena dežurnom Općinskom kaznenom državnom odvjetniku za mladež u Zagrebu zbog počinjenja navedenog kaznenog djela, priopćila je policija.


Ako si žrtva zlostavljanja ili misliš da se ono događa nekome koga poznaješ, slučaj možeš prijaviti policiji putem aplikacije Red Button na ovoj poveznici. Ukoliko hitno trebaš pomoć ili intervenciju policije, nemoj slati poruku putem ove aplikacije – umjesto toga odmah nazovi policiju na broj 192 ili obavijesti odraslu osobu u koju imaš povjerenje da nazove policiju ili s tobom dođe u najbližu policijsku postaju gdje možeš zatražiti pomoć policije.

Ako ste žrtva nasilja ili zlostavljanja, bilo obiteljskog, vršnjačkog ili od strane treće osobe možete se javiti Hrabrom telefonu na 116 111 (za djecu), odnosno na 0800 0800 (za mame i tate). Informacije o postupku prijave možete dobiti na besplatnoj i anonimnoj liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na 116 006  koja je otvorena svaki dan od 0 do 24 sata. Potonja, napomenimo, radi samo s odraslima.

U slučaju da vi ili netko koga znate ima suicidalne misli ili je žrtva cyberbullinga i druge vrste nasilja, možete se obratiti psihološkom centru TESA. Psihološko savjetovanje je dostupno putem telefona za psihološku pomoć na 01 48 28 888 svakog radnog dana od 10 do 22 sata

Copy link
Powered by Social Snap