Pretraga

Probni balon MZOS-a probušen: Prijevoz učenika će se ipak sufinancirati po starom modelu

A- A+

Donošenjem proračuna u ožujku nova je Vlada najavila kako država više neće sufinancirati 75 posto učeničke vozne karte te kako se od jeseni i sljedeće školske godine uvodi imovinski cenzus, a prijevoz će biti sufinanciran sa 50 posto. Sada, mjesec i pol prije prijevremenih izbora priča se mijenja – MZOS je preraspodjelom sredstava uspio osigurati novac, a učenički će se prijevoz sufinancirati po prošlogodišnjem modelu.

Screenshot: HRT

Netom prije jučerašnje sjednice Vlade kamere HRT-a zaustavile su tehničkog ministra Predraga Šustara koji je kazao kako je novac za prijevoz učenika osiguran, zahvaljujući preraspodijeli sredstava unutar Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Izdvojeni članak

Prijevoznici s milijunima koje dobivaju iz proračuna mogu činiti što žele

– Prijevoz ide isto kao prošle godine, tako da nema nikakvih potresa, nikakvih uznemiravanja, ide se po istome modelu tako da roditelji znaju da će to biti riješeno i da s te strane mogu mirno ući u novu školsku godinu, rekao je Šustar za HRT. 

Dodao je kako je novac osiguran preraspodjelom do pet posto na svim stavkama, a da pronalaženje novca nije dio predizborne kampanje.

– To je zdrav razum i briga za hrvatsku obitelj. To su dobre mjere i tu se pokazuje kontinuitet hrvatske države, zaključuje Šustar, a prenosi HRT.

Copy link
Powered by Social Snap