Pretraga

Produženi praznici za škole i fakultete do 8. travnja

A- A+

Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta donijelo je odluku da se školski praznici produže za tjedan dana. Ovaj tjedan neće raditi ni fakulteti, a kako kažu, razlog je isključivo štednja. Nastava za srednjoškolce i studente će tako umjesto 2. početi tek 8. travnja. Ušteda se planira ostvariti na grijanju i izdvajanju plaća za profesore.

Ministarstvo je na jutrošnjoj izvanrednoj sjednici donijelo odluku da se zbog niskih temperatura odgodi nastava do ponedjeljka, osmog travnja. Do tada se očekuje porast temperature za 10 stupnjeva, a trošak grijanja svih škola i fakulteta u Hrvatskoj ovaj tjedan bi bio oko četiri milijuna kuna.

Nastavnici negoduju zato što im ministarsto neće isplatiti normalnu plaću za ovaj tjedan jer se nastava neće nadoknaditi za sve. Ministar Željko Jovanović je neslužbeno najavio da će se nastava nadoknaditi subotama tokom travnja i svibnja, dok će maturanti biti oslobođeni nadoknade kako bi se pripremali za državnu maturu.

Nije još poznato kako će fakulteti organizirati nadoknadu nastavu. Nekoliko dekana sa zagrebačkog sveučilišta je negodovalo ministru jer ne mogu organizirati nastavu subotu zbog drugih obaveza profesora te su ministru dali prijedlog da se nastava produži za tjedan dana.

Izdvojeni članak

Vještine koje jedino studenti posjeduju

Zanimljivo je da su na jutrošnjem sastanku u ministarstvu sastalo
deset ravnatelja i dekana s područja Zagreba te da nitko nije bio protiv
odluke ministra. Po našim izvorima, ministar nije imao izbora jer je
ušteda od četiri milijuna kuna koji bi se inače potrošili na grijanje i
plaće bila zapravo odluka premijera Vlade Zorana Milanovića.
Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta je najveći gubitaš od
ministarstva te je ušteda od četiri milijuna kuna došla kao veliki
poklon.

Osnovne škole će također krenuti raditi od osmog travnja.
Nevjerojatan obrat se dogodio drugog travnja, Ministarstvo ima za grijanje: Nastava počinje normalno

Copy link
Powered by Social Snap