Pretraga

Produžite status studenata i učenika te izbjegnite gužve na ZET-ovim prodajnim mjestima

A- A+

Kako se bliže nova školska i akademska godina na ZET-ovim prodajnim mjestima uskoro se očekuju velike gužve. Stoga izbjegnite višemetarske redove te produžite status studenata i učenika već sada. Obrasci za produljenje dostupni su i na internetskim stranicama.

Foto: srednja.hr

Obrasci za produljenje korisničkog statusa ili izdavanja novih kartica učenicima i studentima dostupni su na prodajnim mjestima ZET-a, kao i na web stranici. Budući da se bliži početak nove školske i akademske godine, na prodajnim mjestima tijekom rujna očekuju se velike gužve. Stoga iz ZET-a poručuju da što prije produžite svoje pokaze ili napravite nove.

Do kad vrijede pokazi

Učenički statusi od prošle školske godine vrijede do 30. rujna, a studentski status od prošle akademske godine do 31. listopada.

Učenici osnovnih i srednjih škola te studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu. Sve što trebaju napraviti jest predati zahtjev za produljenje ovjeren u obrazovnoj instituciji kako bi produljili učenički ili studentski status. Produljenje se ne naplaćuje.

Oni učenici i studenti koji po prvi put ove godine izrađuju karticu, uz navedeni ovjereni zahtjev (i indeks s upisanim tekućim semestrom akademske godine) trebaju priložiti fotografiju dimenzija 3 x 3,5 centimetra, a izrada se naplaćuje 30 kuna.

Ovisno o želji putnika, izrađenu karticu u najkraćem roku dobit će na kućnu adresu ili istu mogu podignuti na ZET-ovu prodajnom mjestu. 

Treba napomenuti da novi korisnici trebaju što prije izraditi ZET-ovu karticu jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu pokaza nije valjana zamjena za kartu.

Produžite status studenata i učenika te izbjegnite gužve na ZET-ovim prodajnim mjestima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap