Pretraga

Profesije na koje se pale muškarci i žene

Kada se spomenu atraktivne profesije prvo na pamet padaju vatrogasci, medicinske sestre i slični klišeji. Međutm, godišnja lista najseksi zanimanja koju kompilira voditeljica službe za pronalaženje partnera Mary Balfour, na popisu nema ta dva zanimanja. Top lista je bazirana na odabiru najatraktivnijih profesija onih koji traže pomoć u pronalasku srodne duše.

Osnivačica ‘dating’ agencije Mary Balfour često se sreće s određenim zanimanjima koje ljudi u potrazi za partnerom navode kao najprivlačnije. Na temelju tih podataka, svake godine sastavlja top listu najseksi zanimanja te otkriva što žene traže u muškarcima i obrnuto, piše Workopolis.

Žene vole liječnike i arhitekte

Što se žena tiče, njima najprivlačnija su liječnici, a njih slijede arhitekti i općenito muškarci koji se bave kreativnim profesijama poput pisaca, kreativnih direktora ili grafiti umjetnika.

Muškarci žele odvjetnice i novinarke

Muškarcima je pak najprivlačnija kada se žena bavi pravom u svrhu obrane ljudskih prava ili novinarstvom, a također im se sviđaju web dizajnerice.

– Anketa pokazuje da žene danas traže muškarce u kreativnim područjima, radije nego moćne bankare. Iako je mogućnost zarade važna kod odabira partnera, zadovoljstvo poslom i autoritet uz brigu za ljude predstavlja ‘turn on’ i za muškarce i za žene, navodi se u izvještaju ankete.

Općenito, danas i muškarci i žene kod partnera vole da se bave profesijama koje zahtijevaju suosjećanje, pragmatičnost i želju da se ispravi nepravda.

Top lista najatraktivnijih profesija kod muškaraca

1. Liječnik

2. Arhitekt

3. Kreativno područje

4. Dizajner namještaja

5. Redatelj

6. Akademik

7. Poduzetnik

8. Grafički dizajner

9. Znanstvenik u polju okoliša

10. Inženjer

Top lista najatraktivnijih zanimanja kod žena

1. Odvjetnica za ljudska prava

2. Novinarstvo

3. Dizajne web stranica

4. Fotografija

5. Marketing

6. Reklamiranje

7. Event menadžment

8. Kreativno područje

9. Odnosi s javnošću

10. Arhitektura.

Profesije na koje se pale muškarci i žene
Copy link
Powered by Social Snap