Pretraga

Profesor bez dlake na jeziku: ‘Svaki ispit koji ste položili kod asistenta je falsifikat’

A- A+

‘Posljedice korupcije i uloga mladih u borbi protiv korupcije’ naziv je debate koja se održala na Filozofskom fakultetu u Tuzli, a predavanje profesora Besima Spahića urezalo se u pamćenje svim okupljenim studentima. Doktor komunikologije te redovni profesor na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu jučer je bez dlake na jeziku govorio okupljenima o korupciji i nepotizmu koja vlada u akademskoj zajednici. Također se dotaknuo i načina borbe protiv najveće bolesti našega društva.

Foto: Screenshot Daily Motion

S nepotizmom i korupcijom susrećemo se u raznim sferama života, pa tako one nisu nepoznanica ni u akademskoj zajednici. Svi smo upoznati s nedavnim prodavanjem i kupovanjem ispita na hrvatskim fakultetima ili načinom zapošljavanja asistenata ili profesora, a o tome je na sebi svojstven način nekoliko riječi rekao i doktor komunikologije Besim Spahić na jučer održanoj debati na tuzlanskom Filozofskom fakultetu, piše Danas.info.

Izdvojeni članak

Polovina mladih u Hrvatskoj ‘sjedi’ na burzi, kao glavni problem vide korupciju

Nije korupcija samo kupoprodaja ispita

U amfiteatru spomenutog fakulteta, okupili su se studenti i drugi mladi ljudi koji su htjeli čuti što Spahić ima reći na temu ‘Posljedice korupcije i uloga mladih u borbi protiv korupcije’. Poznati bosanskohercegovački komunikolog redoviti je profesor na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu, a njegovo predavanje privuklo je veliki broj gledatelja upravo zbog činjenice da ga prati glas ‘čovjeka bez dlake na jeziku’.

Spomenuto je jučer dokazao kad je progovorio o nepotizmu i korupciji među kolegama akademicima, sveučilištima u BiH kao i političkom stanju države. U svom predavanju podsjetio je sve prisutne na to što sve spada u korupciju. Tako se dotaknuo profesora koji ukradu tri radan dana za koja su plaćeni jer odlaze ranije s predavanja, onih koji drže instrukcije studentima koji iste plaćaju pa jedino oni i polože ispite, a nije preskočio ni plaćanje anatomije kao najtežeg predmeta ili takozvane ‘pištoljaše’.

Show prof. Besima Spahića u Tuzli: 'Pita me… by dm_5277b4d67e141

Upisom na fakultet gazite u nemoral

Prema Spahiću problem je i ukidanje prijemnih ispita nakon čega se na fakultete upisuje nekoliko stotina studenata s kojima profesori ne mogu vladati. Ne preza pričati niti protiv svog fakulteta jer je u današnje vrijeme sve moralno pa tako i uzeti novac studentima koji se nikada neće zaposliti jer su samo jedan u nizu na pokretnoj traci koja se ubrzano kreće.

– Svaki ispti koji ste položili kod asistenta, a ne kod profesora je falsifikat i sudjelujete u korupciji, izjavio je doktor komunikologije. Također je dodao da samim upisom na fakultet studenti gaze u nemoral.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap