Pretraga

Profesor biologije pod istragom zbog riječi ‘vagina’

A- A+

Kada je svojim učenicima na satu biologije tumačio dijelove spolnih organa, reprodukciju i metode kontracepcije, Tim McDaniel, profesor biologije iz Idaha nije mogao ni sanjati da će zbog toga protiv njega biti pokrenuta istraga.

U Hrvatskoj koja je još uvijek poprilično konzervativna zemlja sve donedavno vrlo se žestoko i bespoštedno raspravljalo o uvođenju spolnog odgoja u osnovne škole. Nažalost, sve se na kraju pretvorilo u ideološku raspravu između Crkve, Vlade i najveće oporbene stranke gdje su se sve tri strane ponašale poput uplakane razmažene dječice.

Ako ste mislili da se tolika buka oko spolnoga odgoja može dići samo kod nas, razmislite ponovno. Naime, u SAD-u se prije nekoliko dana dogodila situacija zbog koje je potpuno nedužni nastavnik završio pod istragom Ministarstva obrazovanja.

Izdvojeni članak

Dečki stupaju u spolni odnos zbog tjelesnih potreba, cure zbog zaljubljenosti

Tim McDaniel profesor je biologije u jednoj srednjoj školi u Idahu u kojoj je prije nekoliko dana održao predavanje o ljudskom reproduktivnom sustavu i funkcionalni aspektima orgazma. Samo nekoliko dana poslije toga saznao je da je pod istragom Ministarstva obrazovanja i to zbog roditelja učenika koji su bili revoltirani time što je McDaniel na predavanju koristio riječ ‘vagina’.

U pismu koje je profesor primio od Ministarstva obrazovanja navodi se da je sporno i to što je na satu prikazan video materijal genitalnog herpesa kao i upućivanje u različite medote kontracepcije.

Na stranu McDaniela stao je i ravnatelj škole Neil Hollingshead koji je izjavio kako nema šanse da ova istraga dovede do eventualnog otkaza McDanielu.

U svoju obranu Tim McDaniel izjavio je da na predavanjima ne spominje ništa izvano onoga što je predviđeno programom i da učenicima tolerira nedolazak na predavanje ako se osjećaju nelagodno na predavanjima o spolnosti.

Da stvar bude bizarnija, roditelji učenika pobunili su se protiv McDaniela i zbog navodne promocije ‘jednog političkog kandidata’. U pitanju je naime Al Gore i njegov dokumentarni film ‘Neizbježna istina‘ koji govori o opasnostima globalnog zagrijavanja i koji je McDaniel prikazao učenicima kako bi raspravljali o globalnom zagrijavanju. 

Profesor biologije pod istragom zbog riječi ‘vagina’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap