Pretraga

Profesor dobio paket sa šokantnim sadržajem: Fakultet je zbog toga morao zvati policiju

A- A+

Zbog pandemije koronavirusa nastava je općenito bila online. Niti učenici ni profesori nisu dolazili u školu ili na fakultete neko vrijeme. Tako se profesor fizike šokirao kada ga je u njegovom uredu dočekao paket koji je mjesecima stajao neotvoren. Kako je znao da nije ništa naručio, nije mogao ni sanjati što bi bilo u paketu. Kada ga je otvorio paket je bio pun novčanica od 50 do 100 dolara, sveukupno mu je netko poslao 1,2 milijuna kuna, a evo i zašto.

Foto: Unsplash

Profesor fizike Vinod Menon iz SAD-a nakon nekoliko mjeseci online nastave zbog pandemije koronavirusa vratio se na fakultet kako bi krenuo s predavanjima uživo. U uredu ga je dočekao paket koji je stigao još početkom pandemije te ga do sada nije došao pokupiti. Kako je znao da nije ništa naručio, dočekao ga je pravi šok kada je otvorio paket, piše The New York Times.

Anoniman pošiljatelj poslao 1,2 milijuna kuna gotovine

Paket je bio pun novčanica od 50 i 100 dolara, ukupno je unutra bilo 180 tisuća dolara, odnosno 1,2 milijuna kuna. Osoba koja mu je to poslala nije se predstavila niti potpisala, samo je uz paket došlo pismo da se taj novac potroši na studente fizike i matematike.

– Ovo je bio potpuni šok. Poznajem puno akademika i nikad nisam čuo za ovako nešto. Nisam ni znao da fakulteti primaju gotovinu, pa nisam ni znao hoće li prihvatiti, objasnio je šokirani profesor za The New York Times.

Izdvojeni članak

Srednjoškolac pronašao novčanik i vratio skoro 14 tisuća kuna vlasniku, nije htio uzeti ni nagradu

Fakultet je morao pozvati policiju

U pismu je još pisalo i ovo: ‘Pretpostavljam da se barem malo znatiželjni zašto ovo činim, a razlog je prilično jasan’. Nepoznati pošiljatelj je napisao ili napisala da su pohađali taj fakultet što ih je dovelo do izuzetno dobre znanstvene karijere. Profesor Menon je istaknuo kako ga je oduševila je činjenica što je osoba toliko vjerovala sustavu da joj je bilo sasvim normalno poslati tu količinu novca poštom.

No, fakultet je zbog paketa pozvao policiju zbog sumnje da se radi o ilegalno stečenom novcu. Istraga je pokazala kako je novac netko sasvim legalno podignuo iz nekoliko banaka te da nije povezan s kriminalom. Odlučili su da že novac poslužiti za stipendije dvoje studenata narednih deset godina, prenosi The New York Times.