Pretraga

Profesor kojeg ravnateljica nije pustila u školu bez covid potvrde sada je prosvjetni inspektor

A- A+

Područna služba prosvjetne inspekcije Split ima novog prosvjetnog inspektora, Matu Šimundića. Nekadašnji član Domovinskog pokreta i donedavni profesor hrvatskog jezika i književnosti proveo je 18 godina u I. gimnaziji u Splitu. Bio je predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije kao član Domovinskog pokreta, ali je stranku napustio prije dva mjeseca.

mate šimundić

Foto: screenshot YouTube Televizija Jadran

Mate Šimundić novi je prosvjetni inspektor Područne službe prosvjetne inspekcije Split. Nekadašnji profesor hrvatskog jezika i književnosti u I. gimnaziji u Splitu bio je član Domovinskog pokreta i predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, prenosi Dalmacija danas.

‘Mogu bolje i učinkovitije nastaviti s radom za opće dobro’

Mate Šimundić je izašao iz Domovinskog pokreta prije dva mjeseca, a svoju je odluku obrazložio i povodom imenovanja za prosvjetnog inspektora.

– Uvjeren sam da kao nestranačka osoba mogu bolje i učinkovitije nastaviti s radom za opće dobro, zajedno s mnogim izvrsnim ljudima koji me podržavaju i koji žele dobro hrvatskom narodu, rekao je.

Izdvojeni članak
ulaz u zgradu klasične i XVI. gimnazije u Zagrebu

Što je pokazala inspekcija? U školi možete zabušavati koliko želite, ali nikad nećete dobiti otkaz

Preuzeo novu odgovoronost

Šimundić je javnosti poznat kao profesor koji se bunio protiv nošenja maski u školama za vrijeme pandemije. Zbog toga ga ravnateljica I. gimnazije Dobrila Gotovac Stipaničev nije pustila u školu, jer je odbio pokazati covid potvrdu.

– Nakon 18 godina rada u I. gimnaziji, gdje sam došao do statusa profesora savjetnika Hrvatskoga jezika, od sredine ovog mjeseca počeo sam raditi u Područnoj službi prosvjetne inspekcije u Splitu. Ne smatram to nekim napretkom, nego jednostavno preuzimanjem nove odgovornosti unutar sustava obrazovanja, sa željom da taj sustav bude još bolji. Smatram da moje znanje i iskustvo može poslužiti na ovom veoma odgovornom mjestu, rekao je Šimundić za Dalmacija danas.

Prosvjetni inspektori obavljaju nadzor izravnim uvidom u opće i pojedinačne akte te uvjete i način rada predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova i drugih pravnih osoba koje obavljaju odgojno-obrazovnu djelatnost, osim visokih učilišta. Prosvjetna je inspekcija ustrojena kao Samostalni sektor za inspekcijski nadzor u okviru Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sjedište joj je u zagrebu, a ima područne jedinice u Splitu, Rijeci i Osijeku.

mate šimundić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap