Pretraga

Profesor matematike zahvaljujući algoritmu pronašao ljubav života

A- A+

U ovom informatiziranom društvu, sve su češći postupci dolaska do idealnog partnera/ice putem nekonvencionalnih načina. Primjerice internetskim upoznavanjem ili matematičkim algoritmom! Upravo svoje matematičko znanje je iskoristio 35-godišnji Chris Mckinley kako bi dodatno razvio tražilicu portala za upoznavanje OkCupid u svoju korist. Osim poslovne satisfakcije, zavrijedio je i privatnu, budući da je unaprijeđenim algoritmom sam pronašao – zaručnicu.

Osim tradicionalnog oblika upoznavanja partnera, sve su češći i moderni, odnosno internetsko ili znanstveno traganje. Naime matematički genijalac Chris Mckinley, iskoristio je svoje znanje te nadogradio tražilicu portala za upoznavanje OkCupid. Na ovaj način je upoznao buduću životnu suputnicu.

Izdvojeni članak

Seks na prvom spoju odlika neinteligentnih muškaraca

‘Koristimo matematiku da bi vam organizirali spoj’

Spomenuti portal za upoznavanje ima slogan ‘ ‘Koristimo matematiku da bi vam organizirali spoj’. Međutim Mckinleyu njihov algoritam nije uspijevao pronaći odgovarajuću partnericu. Pred samo odustajanje od ovakvog oblika upoznavanja, matematički genijalac je odlučio unaprijediti algoritam kojeg site koristi za svoju djelatnost te napravio vlastiti.

Kako bi testirao funkcionalnost, napravio je prvo više lažnih profila i prikupio podatke o ženama iz cijelog SAD-a, a potom hakirao sustav.

Uz postupke razvoja, ubrzo je na pladnju imao tisuće žena s područja Los Angelesa, koje su mu bile kompatibilne 90 ili više posto, na osnovu algoritma koji je sam osmislio.

Izdvojeni članak

Što muškarci najčešće lažu na prvom spoju

Pronalaskom algoritma riješio i svoj ljubavni status

Chris McKinley je otišao na spoj s čak 88 žena, no nijedna nije bila idealna za njega. No upornost se isplatila te je na kraju pronašao Christine Tien Wang koja je umjetnica, živi blizu fakulteta na kojem on radi (UCLA) i pokazala se najkompatibilnija s matematičarem. Sada su zaručeni.

Kako je McKinley osvojio svoju buduću ženu, u detalje je objašnjeno na Wiredu. Ne znamo je li algoritam presudio da i neodlučni matematičar, pronađe idealnu partnericu, ali zasigurno je ovdje svoje učinio i ‘zakon velikih brojeva‘ obzirom na 88 propalih spojeva.

U svakom slučaju, McKinley je svoj ljubavni status riješio, a ubrzo bi se trebalo pokazati je li svojim algoritmom uspio pomoći i drugima.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap