Pretraga

Profesor s osječkog FERIT-u zbog mita završio u zatvoru te će tamo ostati četiri godine

A- A+

Bivši nogometni sudac i profesor tjelesnog odgoja na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku Željko Širić, jučer je uhićen te odlazi na četverogodišnje odsluženje zatvorske kazne. Čak godinu i pol dana nakon pravomoćne presude u aferi Pošteno suđenje Širić se konačno našao iza rešetaka.

Željko Širić / Screenshot: YouTube

U međuvremenu je kako izvješava Index.hr, više puta uspio izboriti odgodu odlaska u zatvor, opravdavajući se liječničkom dokumentacijom i bolešću te obvezama na FERIT-u, s kojeg Širić nije razriješen dužnosti te je unatoč pravomoćnoj presudi za težak kriminal u sportu predavao studentima tjelesni odgoj!

U jednoj od odgoda FERIT je dao potvrdu kako bi osječka akademska zajednica na FERIT-u, pritvaranjem profesora Širića pretrpjela štetu.

Izdvojeni članak

Profesor osumnjičen za pedofiliju vraća se u školu, roditelji u strahu

Osim toga, na nedavnom je Studentskom športskom prvenstvu vodio klub Feritos.

Dakle, iako je dokazano provodio tešku korupciju u hrvatskom nogometu, spretnim korištenjem zakonskih rupa, Širić je do jučer uspio opstati u obrazovnom sustavu.

Pitamo se, kakvu poruku njegovi, ali i ostali studenti trebaju izvući iz ovog slučaja?

Inače, Širić je osuđen za primanje mita, a sutkinja Grahovac u usmenom obrazloženju presude istaknula je da se Širić ponašao kao suvereni vladar nogometne videoigrice, bez čije se pomoći u HNL-u godinama nije moglo napredovati. Cijelu kronologiju događaja pročitajte na ovoj poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap