Pretraga

Profesor vjeronauka preminuo na četvrtoj postaji Križnog puta u Međugorju

A- A+

Profesor vjeronauka Srećko Malbašić iz zagrebačke III. gimnazije preminuo je na četvrtoj postaji Križnog puta u Međugorju tijekom školskog izleta. Nakon što je s učenicima prisustvovao misi, krenuli su prema Brdu ukazanja gdje je profesoru pozlilo.

Profesor Malbašić, omiljeni profesor vjeronauka iz zagrebačke ‘Kušlanove’, preminuo je u 64. godini života na školskom izletu u Međugorju. Nakon što je s učenicima prisustvovao misi, krenuli su zajednički na uspon prema Brdu ukazanja. Profesoru je na četvrtoj postaji Križnog puta, na kojoj Isus susreće svoju majku, pozlilo. Učenike je pokušao uvjeriti da će biti dobro te ih je poslao da idu ispred njega, te je nakon toga preminuo.

– S tugom i bolom u srcu javljamo svim učenicima, roditeljima i prijateljima III. gimnazije da je Srećko Malbašić, prof. vjeronauka iznenada preminuo u subotu 11. travnja 2015. godine u 64. godini života, stoji u obavijesti na stranicama škole.

Pokopan je na groblju Miroševac, a misa zadužnica održala se u crkvi Majke Božje Lurdske gdje su se od njega oprostili učenici i profesori III. gimnazije. 

Profesor Malbašić je bio i voditelj krosa u svojoj gimnaziji te će učenicima ostati u pamćenju njegova srdačnost, dok ćemo ga mi pamtiti po jednoj izjavi za naš portal.

– Ako je tijelo fizički aktivno i ako učenik može savladati različite tjelesne vježbe onda je normalno da će lakše upijati i povezivati školsko gradivo. Treningom se osim tijela čeliči i duh što poboljšava različite kognitivne funkcije. Djeca koja su aktivna bolje se snalaze u nepredviđenim situacijama te lakše prihvaćaju i povezuju različite podatke i informacije, objasnio nam je Srećko Malbašić, krajem rujna 2014. godine

Copy link
Powered by Social Snap