Pretraga

Profesori u Sarajevu tražili od studentica seks za prolaz na ispitu

A- A+

tip.ba

Sarajevski Pravni fakultet potresa afera o seksualnim uslugama koje su profesori tražili od studentica. Dvojica profesora Pravnog fakulteta u Sarajevu završila su na sudu zbog optužbe da su tražili seksualne usluge od studentica u zamjenu za prolaz na ispitu.

Iako su prvotno bila optužena četiri profesora, dvojica su umrla u svibnju, odnosno lipnju stoga su na sudu samo Zdravko Lučić i Enes Durmišević.

Suđenje je zatvoreno za javnost.

Izdvojeni članak

I to je Zemlja znanja: Dvije trećine učenika i studenata doživjelo korupciju

Cijena prolazne ocjene po profesorskoj računici bila seks

Optužnica suda u Tuzli dvojicu profesora tereti za spolno iskorištavanje studentica. Zdravko Lučić i Enes Durmišević su u petak završili na sudu, jer su svojim studenticama uvjetovali seksualne usluge u zamjenu za prolaz na ispitu.

Zasad je poznato da se radi o četiri studentice Pravnog fakulteta u Sarajevu kojima je ponuđen ovakav prijedlog, a optuženi su se  izjasnili nedužnima.
Osim njih, trebali su biti optuženi i profesori Bajro Golić i Fuad Saltaga, no obojica su preminula prije par mjeseci.

Ovakav slučaj drugi po redu u bosanskom pravosuđu

Suđenje je proglašeno zatvorenim za javnost kako bi se zaštitio identitet i dostojanstvo oštećenih djevojaka. Iako su optuženi profesori htjeli da suđenje bude otvoreno javnosti, te da se i medijima dopusti snimanje cijelog suđenja, sudac Huso Karić je to odbio.

Ovo nije prva ovakva afera u susjednoj BIH. Jasmin Mašić, muškarac koji je bio zaposlen kao vozač u tijelimo vlasti Tuzlanske županije već je osuđen zbog sličnog slučaja.
Mašić je naime proglašen krivim jer je podvodio studentice i s profesorima dogovorao njihove seksualne usluge u zamjenu za prolazne ocjene na ispitima.

Copy link
Powered by Social Snap