Pretraga

Profesoru iz Bjelovara sud potvrdio optužnicu za spolno zlostavljanje djeteta

A- A+

Županijski sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu protiv 61-godišnjeg profesora za tri kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Trenutno se nalazi u pritvoru, a suđenje će biti zatvoreno za javnost.

sud

Ilustracija: Pixabay

Kako prenosi portal Klikni.hr, Županijski sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu protiv 61-godišnjeg profesora zbog kaznenih djela povezanih s pedofilijom.

Profesor je niz godina radio u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru, a nakon višemjesečne istrage bjelovarsko Županijsko državno odvjetništvo optužnicu je podignulo u listopadu 2022. zbog počinjena tri kaznena djela  –  teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina te kaznenog djela iskorištavanja djece za pornografiju.

Izdvojeni članak
policija, policijski automobil

U Bjelovaru uhićen 61-godišnji pedofil: Lokalni mediji pišu da je profesor u školi

Profesor je, podsjetimo, uhićen u srpnju zbog sumnjivih fotografija maloljetnika na mobitelu. Kako prenosi portal Klikni.hr, u listopadu, nakon podizanja optužnice, sud ga je pustio na slobodu, no nakon žalbe Županijskog državnog odvjetništva profesor je vraćen u pritvor. Ondje se nalazi i sada.

Na Županijskom sudu u Bjelovaru spomenuti predmet trenutno je u fazi rasprave, doznaje Klikni.hr, a suđenje će biti zatvoreno za javnost zbog uključenosti djece.

sud
Share via
Copy link
Powered by Social Snap