Pretraga

Programima za popularizaciju znanosti Ministarstvo dodijelilo 836.791 kunu, pogledajte tko je sve dobio novac

A- A+

Temeljem javnog poziva za financijsku potporu programima popularizacije znanosti u 2021. godini Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je financijsku potporu programima za popularizaciju znanosti u ukupnome iznosu od 836.791 kunu. Sredstva je dobilo 46 programa.

kemija

Foto: Louis Reed; Unsplash

Iznosom većim od 836 tisuća kuna Ministarstvo znanosti i obrazovanja financira programe za popularizaciju znanosti koji su provedeni u 2021. Odluku o financiranju tih programa Ministarstvo je objavilo ovih dana, a iz nje je vidljivo kako je potporu dobilo njih ukupno 46.

Najveći dodijeljeni iznos je 26.400 kuna, dobilo ga nekoliko programa

Najveći dodijeljeni iznos je 26.400 kuna, a taj je iznos dobilo nekoliko programa. Riječ je o programima: ‘ŠUZA – Iz škole u znanost i akademsku zajednicu’ kojeg provodi zagrebački FER, zatim programu ‘Znanstvena kultura’ FSB-a, programu ‘Znanstveno obrazovanje (STEM/STEaM) ) obrazovanje od rane dobi – prema suvremenom obrazovanju za zanimanja i građane 21. stoljeća’ kojeg provodi Fizikalno društvo Split, programu ‘Večer matematike 2021.’ Hrvatskog matematičkog društva, zatim programu ‘MikroskopiJA na netu’ Hrvatskog mikroskopijskog društva, programu ‘Zajedno i odgovorno za dobrobit okoliša 2’ Instituta poduzetničkog obrazovanja i inovacija te programu ‘Dan i noć na PMF-u’ PMF-a u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Objavljeni dobitnici državne nagrade za znanost u 2020., provjerite jesu li među njima vaši profesori

Javni poziv bio je otvoren do kraja kolovoza

Podsjetimo, organizatori su se za odobravanje sredstava morali prijaviti na javni poziv koji je u Ministarstvu bio otvoren do kraja kolovoza. Kako stoji u javnom pozivu, programom popularizacije znanosti ‘smatraju se neprofitni programi i događaji kojima se promiču znanost, znanstveno-istraživački rad i/ili znanstvene metode među djecom, učenicima, mladima i u široj društvenoj zajednici. Programom popularizacije znanosti ne smatraju se znanstveni ili znanstvenostručni skupovi (konferencije, kongresi, simpoziji, susreti, skupovi, savjetovanja i sl.) i škole te aktivnosti povezane sa znanstveno-izdavačkom djelatnošću’.

U postupku ocjenjivanja zahtjeva za financijsku potporu bodovali su se kvaliteta i/ili inovativnost, kreativnost, društveni doprinos i doprinos popularizaciji znanosti, kompetentnost organizacijskog i provedbenog tima te odnos troškova i koristi. Organizatori koji su dobili sredstva dužni su ih namjenski iskoristiti te Ministarstvu dostaviti dokaze o utrošku najkasnije do 1. ožujka. U slučaju da ih organizatori koriste nenamjenski ili nisu utrošili sav iznos, sredstva su dužni vratiti u proračun.

Kojim su sve programima odobrena sredstva možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Programima za popularizaciju znanosti Ministarstvo dodijelilo 836.791 kunu, pogledajte tko je sve dobio novac
Share via
Copy link
Powered by Social Snap