Pretraga

Pronađena tablica množenja Nikole Tesle koja će mnogima riješiti muke s brojevima

U antikvarijatu američkog grada Phoenixa pronađeni su davno izgubljeni originalni crteži poznatog znanstvenika Nikole Tesle. Do sasvim slučajnog otkrića crteža došao je lokalni umjetnik Abe Zucca. Znanstvenici tvrde da se na crtežima radi o matematičkoj mreži Nikole Tesle, svojevrsnoj tablici množenja, koja nudi rješenja za mnoga dosad neodgovorena pitanja u matematici.

play.google.com

Abe Zucca, umjetnik iz američkog grada Phoenixa u lokalnom je antikvarijatu sasvim slučajno otkrio originalne crteže poznatog znanstvenika iz Smiljana, Nikole Tesle. Crteži, tvrde znanstvenici, otkrivaju Teslinu matematičku mrežu, odnosno svojevrsnu tablicu množenja, koja nudi rješenja za mnoga dosad neodgovorena pitanja u matematici, prenosi CBS News.

Teslina matematička mreža sadrži tablicu množenja, proste brojeve, dijeljenje, visokosložene brojeve i mnoge druge elemente, a nakon što je se detaljno analizira, otkriva se sva njezina jednostavnost. Abe Zucca se nakon otkrića originalnih Teslinih crteža uputio matematičkom stručnjaku Joeyju Gretheru, koji je proučio Tesline tablice i zaključio da se radi o senzacionalnom otkriću. 

Grether tvrdi kako bi se Teslina tehnika trebala predstaviti učenicima diljem svijeta, jer bi se vrlo brzo riješila averzija prema matematici. Matematička mreža Nikole Tesle prikazuje spiralu s 12 mjesta, a taj broj, kako se čini, nije slučajan kad je Tesla u pitanju. Godina ima 12 mjeseci, 12 je inča u stopi, 24 su sata u danu, a 12 je djeljiv s 2, 3, 4, i 6, a na svakih 12 brojeva postoji šansa da su 4 broja prosta. 

Znakovitosti broja 12 pridonosi i činjenica podatak da je Teslina tablica množenja nastala 12. 12. 1912. godine, a poznata je i izreka velikog znanstvenika, koji kaže da su ključevi univerzuma u shvaćanju veličanstvenosti brojeva 3, 6 i 9.

Genij za budućnost: Student Tino je novi Nikola Tesla

Pronađena tablica množenja Nikole Tesle koja će mnogima riješiti muke s brojevima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap