Pretraga

Pronađene još dvije varalice u školama: Osoba s lažnom diplomom predavala Engleski preko 20 godina

A- A+

Ministrica Divjak objavila je da su otkrivene još dvije lažne isprave kod zaposlenika u školama – jedna lažna diploma i jedna svjedodžba. To znači da je od početka provjere koja je počela u siječnju ove godine otkrivena 31 lažna isprava kod zaposlenika u školama. Očekuje se da će se sustav “počistiti” od varalica do kraja ove godine.

diploma Foto: srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na početku ove godine pokrenulo je proces provjere vjerodostojnosti isprava u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Upravo je objavljeno da su otkrivene nove dvije lažne isprave. Jedna od njih je lažna diploma Filozofskog fakulteta u Novom Sadu s kojom je osoba u osnovnoj školi predavala Engleski više od 20 godina. Druga lažna isprava je svjedodžba kuharice.

Za sada je, u gotovo godinu dana, sveukupno pronađena 31 lažna isprava zaposlenika u školama.  Proces provjere trebao bi završiti krajem ove ili početkom sljedeće godine, a uspostavljena je procedura da se prilikom svakog novog zapošljavanja diplome/svjedodžbe odmah provjeravaju.

Dodatno, krajem svibnja upućen je dopis svim studentskim centrima i veleučilištima u
Hrvatskoj u kojem se traži provjera vjerodostojnosti isprava o stupnju obrazovanja
zaposlenika studentskih centara u Republici Hrvatskoj.

Pronađene još dvije varalice u školama: Osoba s lažnom diplomom predavala Engleski preko 20 godina
Share via
Copy link
Powered by Social Snap