Pretraga

Propala prva hrvatska low cost aviokompanija

A- A+

Dalmatian je trebala biti prva hrvatska privatna low cost aviokompanija, ali je propala zbog odustajanja jednog od investitora prije nego su prvi zrakoplovi uzletjeli. Od 30. lipnja su trebali krenuti letovi iz Zagreba prema 12 europskih gradova, za cijenu karata od trideset eura naviše. Putnici koji su već rezervirali karte, od utorka (24. lipnja) mogu dobiti povrat novca za letove koji se dakle otkazuju.

Prva hrvatska privatna low cost aviokompanija Dalmatian, neće početi s jeftinim prijevozom putnika od 30. lipnja, kako je bilo najavljeno. Avioni su trebali letjeti za 12 europskih gradova, a karte koštati od 30 eura pa naviše.

Izdvojeni članak

Jeftina putovanja zrakoplovom: Dobivamo prvu domaću low cost kompaniju Dalmatian

– Na našu veliku žalost, Dalmatian je donio odluku o prekidu prodaje karata zbog odustajanja jednog od investitora… ne očekujemo da će se ova situacija promijeniti u kratkom roku. Odluku smo donijeli i kako bismo zaštitili interese naših putnika, navedeno je u priopćenju na službenoj stranici kompanije.

Svi putnici koji su već rezervirali karte za Dalmatianove letove, od prije dva dana mogu dobiti povrat novca za uslugu koju neće moći dobiti.

Zrakoplovi su trebali od 30. lipnja letjeti u 12 europskih gradova, poput Düsseldorfa, Praga, Milana, Varšave ili Hamburga, a bili su u planu letovi za još neke europske, kao i prekomorske gradove.

Cijene karata u jednom smjeru su trebale biti od 30-ak eura, što bi zasigurno utjecalo na popularizaciju korištenja ovog prijevoznog sredstva u Hrvatskoj. Ipak zasada ostajemo ovisni o eventualnim interesima stranih low cost kompanija.

Propala prva hrvatska low cost aviokompanija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap