Pretraga

Prosvjed studenata u susjedstvu: ‘Muči me što nas huškate na rat, muči me što šutimo’

A- A+

Studenti u Srbiji prosvjedovali su ispred zgrade predsjednika Aleksandra Vučića. Došli su s transparentima na kojima su pisale jasne poruke što ih sve muči, poput huškanja na rat, obrazovni sistem, sječa šuma i slično. Poručili su kako aktualna vlast Srbije ne odgovara studentima diljem zemlje i da je vrijeme da se čuje i njihov glas.

Ilustracija: Unsplash

‘Muči me što nas huškate na rat’, ‘Muči me obrazovni sistem’, ‘Muče me rijeke u cijevima’, ‘Umorni smo od tebe i tvojih laži Aleksandre Vučiću’, ‘Muči me što šutimo,’Muči me što nam siječete šume’, samo su neke od poruka koje su studenti poslali na prosvjedu protiv aktualne vlasti, prenosi rs.n1info.

Prosvjedovali ispred zgrade predsjednika Vučića

S transparentima su došli ispred zgrade predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića i izrazili svoje nezadovoljstvo pod sloganom ‘Muči li vas isto što i nas?‘. Studentica sociologije Anja Ilić istaknula je kako je dobro što se sve više studentskih inicijativa pokreće tijekom prosvjeda i blokada.

– Po porukama koje su studenti istaknuli može se vidjeti da je u pitanju čitav kompleks problema, uzrokovan uništavanjem zemlje i davanjem prioriteta investitotora po čijoj se volji kroje zakoni ove zemlje, poručila je studentica Anja za rs.n1info.

Izdvojeni članak

Studenti prosvjedovali ispred Filozofskog: ‘Znanstvenik nije ništa manje ucjenjiv nego i vrtlar ili vozač’

‘Aktualna vlast ne odgovara studentima’

Naglasila je kako se studentima ne nudi perspektiva da ostanu u Srbiji jer ih očekuju iznimno niske plaće s lošom radnom zaštitom uz pretpostavku da moraju šutjeti o lošim uvjetima na radnom mjestu.

Na prosvjedu je bio i student Tehnološko-metalurškog fakulteta, Andrija Drobnjak koji je rekao da, iako na prosvjedima prisustvuju ljudi iz raznih dijelova Srbije, općenito se mogu složiti da aktualna vlast ne odgovara studentima.

– Vlast ne stavlja studente u prvi plan jer se uglavnom fokusira na umirovljenike i onda njima daje obećanja. Mi kao studenti pitamo se imamo li uopće neku svrhu u Srbiji, hoćemo li postati važni ovima na vlasti kada završimo fakultete ili kada odemo u mirovinu, poručio je student Andrija za rs.n1info.

Izdvojeni članak

Studenti u susjedstvu prosvjeduju: Traže bezuvjetan prijelaz u novu godinu i niže školarine

Vučić obećao pomoć mladima od 100 eura

Inače, Aleksandar Vučić jučer je najavio kako će država pomoći mladima u dobi od 16 do 30 godina tako da će svima dati 100 eura, piše Nova.rs.

– Za sve osobe od 16 do 29 godina pripremili smo mjeru koja će se brzo realizirati. Svi mladi koji su napunili 16 godina i imaju osobnu iskaznicu do onih koji će iduće godine napuniti 30 godina ili imati nepunih 30 godina, imat će pravo da se prijave za novčani iznos od 100 eura, rekao je Vučić na godišnjoj konferenciji.

Prijava za ovu ‘pomoć’ trajat će od 15. do 30. siječnja. Dovoljna je samo uz prijavu ostaviti i broj računa banke, a financijska pomoć od države sjest će 1. veljače iduće godine, prenosi Nova.rs.

Prosvjed studenata u susjedstvu: ‘Muči me što nas huškate na rat, muči me što šutimo’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap