Pretraga

Prosvjetari tuže Vladu zbog nižih plaća

A- A+

Pojedini profesori i učitelji su ogorčeni na Vladu zbog plaća za mjesec srpanj koje su bile niže do 800 kuna. Vlada je ukinula prosvjetni dodatak, ali se to nije smjelo odraziti na plaće tijekom godišnjih odmora. Zbog ovog postupka Vladi prijete brojne tužbe.

Vladi prijete tužbe zbog nižih plaća za srpanj

Neki profesori i učitelji ostali su šokirani kada su shvatili kako su im plaće za mjesec srpanj niže i do 800 kuna, prenosti Tportal. Dok su neki prosvjetni radnici dobili iste plaće, nekima je oduzeto 200, 400, a profesorima pred mirovinu i do 800 kuna.

Razlog nižim plaćama je taj što je Vlada odlučila ukinuti prosvjetni dodatak, ali se to smanjenje nije smijelo odraziti na plaće radnika tijekom godišnjih odmora, stoga Vladi prijete brojne tužbe.

Pogreška zbog nesmotrenosti ministra Jovanovića

Željko Jovanović se navodi kao glavni krivac cijele situacije, ali nije bio rapoložen kometirati svoje postupke jer, po njegovim riječima,  ne smije davati izjave dok je u tijeku proces mirenja sa sindikatima.

– Nažalost, to se dogodilo nesmotrenošću ministra Željka Jovanovića koji nije na vrijeme obavijestio škole kako obračunavati plaće. Mi ćemo kao sindikat, vrlo brzo krenuti s pilot-tužbama ako u što kraćem roku ljudi ne dobiju razliku plaća za srpanj, izjavio je Željko Stipić iz školskog sindikata za Preporod za HTV.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap