Pretraga

Protiv profesora koji je seksualno ucjenjivao učenika podignuta optužnica

A- A+

Na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu jučer je protiv profesora iz makarske srednje škole podignuta optužnica zbog počinjenja kaznenog djela spolne zloporabe djeteta starijeg od 15 godina. Radi se o profesoru koji je krajem godine uhićen pod sumnjom da je od maloljetnog školarca tražio seksualne usluge u zamjenu za ‘brisanje’ nedovoljne ocjene.

Profesor iz makarske Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, koji je krajem godine uhićen zbog sumnje u spolnu zloporabu maloljetnog učenika, jučer je ‘zaradio’ optužnicu Općinskog državnog odvjetništva iz Splita.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je od 1. svibnja do 30. lipnja prošle godine, u nakani da seksualno iskoristi maloljetnog učenika, tražio od njega da ga oralno zadovoljava kako bi učenik prošao određene predmete. Učenik je to i učinio, a profesor je u prosincu prošle godine uhićen.

Profesor je optužnicu dočekao na slobodi, jer su svi svjedoci bili ispitani i nije bilo razloga za njegovo zadržavanje u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama, piše Slobodna Dalmacija.