Pretraga

Proveden inspekcijski nadzor u ‘Prelogu’, ravnatelj dobio upozorenje

A- A+

Još u svibnju je na e-mail adresu redakcije srednja.hr, ali i brojne druge e-mail adrese medija, te adresu ministra Jovanovića i MZOS-a stiglo otvoreno pismo u kojem se ravnatelja Prirodoslovne škole Vladimira Preloga Zlatka Stića optužuje za poslovanje mimo zakona, ali i neprimjerene odnose s kolegicama i učenicama. Zbog pisma je u školi proveden inspekcijski nadzor, koji je neobično dugo trajao zbog, kako kažu iz MZOS-a, velikog broja anonimnih prijava. Inspekcijski nadzor je završen, no nikakve veće nepravilnosti nisu pronađene, a neće biti niti sankcija, poručili su iz Ministarstva.

U otvorenom pismu koji je u svibnju stigao na redakcije brojnih medija, te na adrese Jovanovića, Bandića i HDZ-a, oštro je napadnut ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga Zlatko Stić, kojeg je anonimni pošiljatelj maila optužio za nezakonito poslovanje, ali i neprimjerene odnose s kolegicama i učenicama. Nakon toga iz Ministarstva su poručili kako će inspekcijski nadzor biti pokrenut, a još početkom rujna on nije bio gotov. Kako su nam rekli u MZOS-u, broj anonimnih prijava bio je velik, zbog čega je nadzor trajao dulje. – Nakon provjere svih navoda iz anonimnih podnesaka, utvrđeno je da je najveći dio navoda potpuno neutemeljen, nalazi se u izjavi Ministarstva.

Izdvojeni članak

Otvoreno pismo Jovanoviću: ‘Ravnatelj ‘Preloga’ zapošljava preko veze na izmišljena radna mjesta i ljubuje s kolegicama, a vi ga štitite!’

U pismu se ‘pale’ brojne teške optužbe

Podsjetimo, u otvorenom pismu odaslanom na brojne adrese izneseno je mnogo optužbi na račun ravnatelja ‘Preloga’, a većina se odnosila na zapošljavanje ljudi preko veze, te upisivanje učenika ispod praga. Kompromitirajuće činjenice u otvorenom pismu išle su sve do optužbi za seksualne odnose s nastavnicama, pa čak i učenicama škole, dok se ministra Jovanovića i Veru Šutalo, načelnicu Sektora za odgojno-obrazovni sustav prozvalo za direktno štićenje Zlatka Stića.

Pronađeni manji propusti

Kako nam je javljeno iz Ministarstva, inspekcijski nadzor u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga je završen, a tijekom provjeravanja navoda iz pisma i anonimnih prijava, u poslovanju nije pronađeno veće odstupanje od zakona. Utvrđeni su tek manji propusti u zaduživanju nastavnika u protekloj godini, te nesklad između poslova ugovorenih ugovorom o radu jedne radnice s poslovima koje ista stvarno obavlja. Od strane inspekcije nikakve mjere nisu izrečene.

Izdvojeni članak

U Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga bit će pokrenut inspekcijski nadzor

MZOS upozorio ravnatelja na nedostatke

– Inspekcijskim nadzorom provjereni su svi navodi iz anonimnih podnesaka, te je utvrđeno da je najveći dio navoda potpuno neutemeljen. Utvrđeni su manji propusti u zaduživanju nastavnika u 2012./2013. školskoj godini, no isti nisu imali utjecaja na ukupnu organizaciju rada i broj izvršitelja na pojedinim poslovima. Kako je riječ o zaduženjima u prošloj školskoj godini, ravnatelj je upozoren kako se slični propusti ne bi ponovili u novom zaduživanju nastavnika. Osim toga, u jednom je slučaju utvrđen nesklad između poslova ugovorenih ugovorom o radu jedne radnice s poslovima koje ista stvarno obavlja. Taj je nedostatak otklonjen tijekom inspekcijskog nadzora, te nije postojala potreba izricanja mjera odnosno poduzimanja radnji za koje je ovlaštena prosvjetna inspekcija.

Proveden inspekcijski nadzor u ‘Prelogu’, ravnatelj dobio upozorenje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap