Pretraga

Provjera znanja: U 602 škole osmaši pišu velike probne ispite

A- A+


Izdvojeni članak

Stiže novi predmet: Jovanović uvodi građanski odgoj u osnovne i srednje škole

Osmaši će u sljedećoj godini imati testove glavnog ispitivanja za tri predmeta, Hrvatski jezik, Fiziku, Engleski jezik i Povijest. Uskoro će se održati probno ispitivanje u 602 osnovne škole iz Hrvatske kako bi se dobile mjerne karakteristike i po njima sastavila pitanja za glavno ispitivanje za osmaše u sljedećoj godini.

Učenici iz čak 602 škole iz cijele Hrvatske će između 4. i 8. ožujka 2013. godine sudjelovati u probnom ispitivanju znanja prvog polugodišta. Ispitivanje znanja iz četiri predmeta, Hrvatskog i Engleskog jezika, Povijesti i Fizike će se provesti za vrijeme nastave u kombinacijama po dva predmeta koja će činiti jedan ispit.

Izdvojeni članak

Mala matura u Srbiji, plaćena praksa u Danskoj

Sljedeći mjesec probna ispitivanja u 602 osnovne škole

Kroz projekt koji se zove ‘Razvoj završnih ispita na kraju obrazovnih ciklusa’ Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja započeo je još u rujnu pretprošle godine probna ispitivanja znanja za osmaše u hrvatskim osnovnim školama.

Cijeli projekt će se provodit do 2015. godine, a sljedeće godine će naši osnovnoškolci pristupiti glavnom ispitivanju znanja. Početkom sljedećeg mjeseca provest će se probna ispitivanja kako bi se mogla sastaviti adekvatna pitanja za 2014. godinu.

Ovo nije mala matura

Cilj ovog projekta je razviti model i postupke testiranja prema suvremenim pristupima znanja. Ispitat će se znanja učenika, no bitno je naglasiti kako ovdje nije riječ o takozvanoj maloj maturi ili pak o nacionalnim ispitima.
Radi se samo o ispitivanju koji je dio projekta kako bi se razvio model ispitivanja znanja na kraju obrazovnih ciklusa, odnosno osnovne škole.

Svi testovi bit će usklađeni sa sadržajem nastavnih planova i programa, a ispitivanje će se provesti na reprezentativnom uzorku učenika osmih razreda.
Na ovom linku možete pronaći više informacija o samom probnom ispitivanju.

Provjera znanja: U 602 škole osmaši pišu velike probne ispite
Share via
Copy link
Powered by Social Snap