Provjerite kakva vas vremenska prognoza očekuje na sutrašnjoj norijadi

Prethodnih nekoliko godina zagrebačke je norijade obilježilo kišno vrijeme što doduše nije omelo maturante u cjelodnevnoj zabavi. Sutra su nešto vedrije prognoze iako na stranicama Hrvatskog hidrometeorološkog zavoda stoji da bi u poslijepodnevnim satima ponovno moglo biti u glavnom gradu mjestimične kiše pa čak i pljuskova s grmljavinom. Evo sutrašnje prognoze za još nekoliko velikih hrvatskih gradova.

Foto: Ivan Božić/srednja.hr

Zagrebačka norijada koja se održava sutra već tradicionalno će biti popraćena kišom. Ove godine ipak bi trebala biti samo mjestimična u poslijepodnevnim satima i to iza 17 sati. Jutro će pak, a osobito period od podne do 17 sati biti toplo s najnižom dnevnom temperaturom od 15 do 27 stupnjeva.

Provjerite raspored i satnicu zagrebačke norijade

U Dalmaciji bez kiše s nešto nižim najvećim dnevnim temperaturama

Ove podatke smo iščitali s Državnog hidrometeorološkog zavoda te potkrijepili informacijama sa svjetski poznate norveške prognostičke stranice yr.no.

Splićani nemaju zajedničku klasičnu norijadu nego zadnji dan nastave razredi slave ispred svojih škola, ali što se tiče vremena mogu slobodno ‘podmazati’ gradele, budući da u najvećem dalmatinskom gradu neće biti kiše, a najveća dnevna temperatura će se penjati do 26 stupnjeva.

Drugi pak po veličini grad u Dalmaciji i peti u Hrvatskoj – Zadar imat će sličnu prognozu kao i Split s nešto nižom najvećom dnevnom temperaturom. Barem tako tvrde inače pouzdani Norvežani! (yr.no).

Video portala Srednja.hr s norijade prikazan na američkoj televiziji

U Rijeci mjestimična kiša, a u Osijeku sunčano s temperaturom do 32 stupnja

U Rijeci će sutra poput Zagreba veći dio dana biti sunčan, dok se iza 17 sati očekuje mjestimična kiša.

Najveći grad Kvarnera bit će nešto tmurniji i u tijeku dana, a najviša dnevna temperatura bit će 22 stupnja.

Najtoplije će sutra biti na istoku Hrvatske. Tako se u Osijeku sutra ne očekuje kiša, nego tek povremena grmljavina dok će se kazaljka na termometru prema relevantnim prognozama penjati i do 32 stupnja!

Odgovori