Pretraga

Prvi izbor upisalo gotovo 80% osmaša: U školama diljem Hrvatske prazno ostalo 4.897 mjesta

A- A+

Proteklog četvrtka objavljeni su konačni rezultati jesenskog roka upisa u srednje škole. Na ljetnom i jesenskom roku prvi izbor na listi prioriteta upisalo je 79,99% osmaša, a nakon oba upisna roka u školama diljem Hrvatske prazno je ostalo 4.897 mjesta. Novu priliku za upis srednje škole učenici imaju već od danas, kada započinje i treći ovogodišnji rok upisa u srednje škole.

Srednja.hr

Od ukupnog broja učenika koji su se prijavili i upisali u prvi razred srednje škole u ljetnome i jesenskom upisnom roku, svoj prvi prioritet upisalo je 79,99% učenika, dok je drugi prioritet upisalo 12,54% učenika, podaci su to Ministarstva znanosti i obrazovanja. Slobodnih mjesta u školama diljem Hrvatske nakon jesenskog roka ostalo je 4.897, a već danas kreće treći rok upisa u srednje.

Naknadni rok za upise do 20. rujna

Izdvojeni članak
karta najboljih škola

Interaktivna karta najboljih škola po županijama

I ove se godine učenici koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku ili oni koji se nisu u ljetnom i jesenskom roku prijavljivali za upis, mogu prijaviti za upis u naknadnome roku u srednju školu. Prijaviti je moguće samo programe obrazovanja u kojem je nakon jesenskoga upisnog roka ostalo slobodnih mjesta.

– Učenici se u naknadnome roku prijavljuju i upisuju u srednjoj školi u razdoblju od 2. do 20. rujna 2019. godine. Potrebno je dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu, napominju iz središnjeg prijavnog ureda.

Popis slobodnih mjesta

Izdvojeni članak

HZZ otkriva koja su zanimanja tražena u Hrvatskoj, a za koja bi trebalo smanjiti upisne kvote

Dodaju, kandidati koji osnovnoškolsko obrazovanje završavaju izvan obrazovnoga sustava RH, kandidati koji žele nastaviti srednjoškolsko obrazovanje te kandidati koji su osnovnoškolsko obrazovanje završili u institucijama za obrazovanje odraslih, a nisu ispunili registracijski obrazac na ljetnom ili jesenskom roku trebaju se prije dolaska u školu javiti Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje na e-mail [email protected] ili na broj telefona 01/6274-849.

– Molimo sve učenike i njihove roditelje/skrbnike da dolaskom u srednju školu u kojoj ima slobodnih mjesta ponesu svu potrebnu dokumentaciju i da osobno dođu zbog potpisivanja upisnice, napominju iz središnjeg prijavnog ureda.

Kako smo već spomenuli, za ovaj naknadni rok diljem Hrvatske slobodna su ostalo čak 4.897 mjesta, među kojima i u nekima od gimnazije koje su na ljetnom roku upisivali najbolji osmaši pojedinih županija. U kojim sve srednjoškolskim programima kvota nije popunjena, provjerite na poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap