Pretraga

Prvi veći potez Državnog ureda za mlade: Otvorili telefonske linije za psihološku pomoć

A- A+

Otkako je osnovan Središnji državni ured za demografiju i mlade, očekuje se donošenje konkretnih mjera za poboljšanje kvalitete života mladih. No ovih dana Ured je pokrenuo svoj prvi veći projekt – telefonske linije za pomoć mladima u uvjetima pandemije.

ilustracija: Hassan Ouajbir/Unsplash

Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora pokrenuli su telefonske linije za psihološko savjetovanje mladih i podršku u uvjetima pandemije.

Iz ureda napominju kako su mladi tijekom pandemije susreću s frustracijom zbog ograničavanja socijalnih kontakta i izlazaka, osjećajem usamljenosti, zabrinutosti oko završetka školske godine i mature, prevelikim stupnjem kritike odraslih u odnosu na odgovornost mladih, ali i strahom od zaraze za članove svojih obitelji.

Ističu kako su mladi iz srednjih škola iz raznih dijelova Hrvatske istaknuli su i kako imaju potrebu za razgovorima o mentalnom zdravlju sa stručnom službom škola na satovima razrednika, ali i da im većini nije ugodno tražiti izravnu pomoć za svoja psihička stanja. Većina ih je navela kako bi se anonimno javili i potražili psihološku pomoć stručnjaka jer među prijateljima osjete kako se mladi teško nose u okolnostima izazvanim koronavirusom.

Stoga su pokrenuli 21 telefonsku liniju, po jednu za svaku županiju. Brojeve telefona objavili su na plakatu.

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

– Mladima želimo poručiti kako ih razumijemo te se nadamo da će im ovaj vid podrške biti jedan od načina za lakše prebrođivanje trenutne situacije, zaključila je država tajnica Željka Josić.

Uvođenje telefonskih linija prvi je tako veći projekt u radu Ureda koji postoji sad već oko pola godine.

Prvi veći potez Državnog ureda za mlade: Otvorili telefonske linije za psihološku pomoć
Share via
Copy link
Powered by Social Snap