Pretraga

U Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež četvero osoba zaraženo je koronavirusom

A- A+

Novi slučaj zaraze djelatnika bolnice koronavirusom dogodio se u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež u Zagrebu. Ovoga četvrtka je na medijskoj konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite potvrđeno kako su u jedinoj dječjoj psihijatriji na koronavirus pozitivna čak četiri zaposlenika.

Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež|Screenshot: Google Maps

U Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež u Zagrebu evidentirana su četiri slučaja zaraze koronavirusom među zaposlenicima, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite, prenosi N1 televizija.

Izdvojeni članak

UNICEF pripremio slikovnicu: Koronavirus sada bez problema možete pojasniti i najmlađima

– Četiri osobe zaražene su koronavirusom, prvo se radilo o dvije kuharice, zatim je bolest potvrđena kod jednog psihijatra, a jučer je stigla potvrda i da je zaražena medicinska sestra. U suradnji s epidemiologom određena je samoizolacija za 42 osobe, napravljeno je 20 testiranja i 20 će biti napravljeno danas, uključujući i djecu. Djeca su dobro, nema manifestne simptomatike, riječ je od 10 mladih koji se liječe od psihijatrijske bolesti u zatvorenom tipu. Situacija je pod nadzorom, poduzete su sve potrebne radnje da djeca budu na sigurnom. Imamo alternativna rješenja, a sada je sve pod kontrolom. Ono čega se svi bojimo je proboj koronavirusa u zdravstveni sustav. Ulaz je bio preko tehničkog suporta. Riječ je o velikom problemu, vidjeli ste što se dogodilo u Splitu, zato sve mjere koje poduzimamo imaju važnost da ih držimo na nužnoj razini, nitko ne garantira da se to neće dogoditi u nekoj drugoj ustanovi, rekao je pročelnik za zdravstvo, Vjekoslav Jelić.

Liječnica iz bolnice u Kukuljevićevoj, Ljubica Paradžik, rekla je da imaju desetero djece u dobi od devet do 17 godina, uzeti su im brisovi i rezultati će biti danas popodne. Djeca se i dalje nalaze u bolnici, prenosi N1.

U Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež četvero osoba zaraženo je koronavirusom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap