Pretraga

Psihomodo Pop dobio svoj trg: ‘Pimp My Pump’ zapeo za oko i Kinezima

A- A+

Zagrebačka ekipa Pimp My Pump, već nadaleko poznata po svojoj aktivnosti oslikavanja vodenih čeličnih pumpi, u subotu je u novo ruho opremila još jednu zbog koje je bio priređen i poseban event. Naime, na križanju ulica Pile, Kruge i Slavonske avenije su oslikali popularnog ‘železnog Franceka’ u posvetu već kultnom bendu Psihomodo Popu. Tom je prilikom neslužbeno otvoren i trg Psihomodo Popa, u čast 30 godina na sceni koje je bend obilježio u ovoj godini.

Entuzijastična peteročlana ekipa iz Zagreba Pimp My Pump od kraja 2011. godine oslikava čelične vodene pumpe dajući svakoj novo ruho, ali uvijek uz popratnu priču. U subotu su tako odlučili na križanju ulica Pile, Kruge i Slavonske avenije oslikati još jednog ‘železnog Franceka’, kako Pumpovci tepaju vodenim crpkama, te tom prigodom napraviti cijeli događaj. Naime, kultni zagrebački bend Psihomodo Pop ove je godine obilježio 30 godina postojanja, što je ‘Pimp My Pump’ smatrao vrijednim za oslikavanje jedne zapuštene pumpe. Na samom eventu su se pojavili i članovi grupe te zajedno s brojnim posjetiteljima neslužbeno otvorili trg Psihomodo Popa. Kako je došlo do suradnje, otkriva nam Berni, jedan od sve popularnijih Pumpovaca.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Oslikavanjem vodenih pumpi ekipa ‘Pimp My Pump’ dokida sivilo grada

‘Svi smo ih slušali od malih nogu’

Sada već kultna zagrebačka grupa Psihomodo Pop ove godine obilježava 30 godina na sceni. Ostaje za vidjeti hoće li dobiti kakva službena priznanja za svoj rad, no jedno neslužbeno, već su zavrijedili.

– Bilo nam je veliko zadovoljstvo surađivati s Psihomodo Popom, jer ih mi svi slušamo od malih nogu te je ovo bio naš poklon njima za 30 godina djelovanja. Njima se također svidjela ideja ovakvog eventa, što je potvrdila činjenica da su se pojavili svi članovi benda plus njihova menadžerica, govori nam Berni.

Događaj je privukao mnogo publike, a naš sugovornik ostavlja otvorenim mogućnosti da u dogovoru s gradskim vlastima za sada neslužbeni trg Psihomodo Popa postane i službenim.

– Iako nemamo dozvole za oslikavanje pumpi, Bogu hvala, do sada nije bilo nikakvih problema s Gradom, a mislim i nadam se da ćemo naše aktivnosti uskoro legalizirati u dogovoru s njima, pojašnjava Berni.

Screenshot sa spomenutog kineskog portala

Oslikavanje pumpi popratili i u Kini

Kada smo u prvoj rečenici napomenuli kako su oslikavanja ‘Pimp My Pump’ ekipe nadaleko poznata, to nije bila samo puka floskula. Naime, njihov rad su prvo popratili na vrlo posjećenoj njemačkoj Facebook grupi StreetArt in Germany koja ima preko milijun fanova i prati uličnu umjetnost u cijelom svijetu. Zatim se glas pružio još i dalje.

Izdvojeni članak

Grafiti pronašli svoj put do školskih udžbenika

– Javila nam se ekipa Kineza koja inače boravi u Zagrebu, ali dopisuje za medije u njihovoj zemlji. Rekli su nam da je naš rad jedinstven i itekako vrijedan spomena pa su napravili članak za jedan njihov portal, govori Berni.

Kako je jedan od osnovnih razloga za početak oslikavanja pumpi bila želja da se ‘železni Franceki’ ne zaborave, čini se da su Pumpovci u tome uspjeli. Naime u osnovnoj školi Ivana Granđe u Soblincu učenici su, inspirirani šarenim pumpama koje su očito vidjeli po Zagrebu, nacrtali svoje verzije istih.

Foto: Facebook /Crteži učenika Osnovne škole Ivana Granđe, Soblinec

Psihomodo Pop dobio svoj trg: ‘Pimp My Pump’ zapeo za oko i Kinezima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap