Pretraga

U Puli podignuta optužnica protiv učiteljice: Tukla i psihički zlostavljala učenike

A- A+

Kako je priopćilo općinsko državno odvjetništvo u Puli, 27. prosinca 2018. podignuta je optužnic protiv 61-godišnje učiteljice kojoj se na teret stavlja da je učenicima nanosila fizičku i emocionalnu bol. To je, stoji u prijavi ODO Pula, negativno utjecalo na samopouzdanje učenika te izazvalo osjećaje straha i srama.

foto: pixabay

Iz općinskog državnog odvjetništva u Pulu javljaju kako je podignuta optužnica protiv hrvatske državljanke (1958.) zbog počinjenja dvadeset i dva kaznena djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava.

Izdvojeni članak
pisanje

Učenica I. srednje otvorenim pismom oštro odgovorila #ijasamfranjo prosvjednicima

– Okrivljenicu se tereti da je od rujna 2016. do 13. prosinca 2017. u jednoj osnovnoj školi, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj više maloljetnih učenika, i to u razredu u kojem je radila kao njihova učiteljica razredne nastave, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol i pristajući na to, tijekom školske godine 2016./2017. i prvog polugodišta školske godine 2017./2018., učestalo se neprimjereno, fizički i verbalno, ponašala prema svim učenicima. Takvo ponašanje kod svih je učenika njezinog razreda izazvalo intenzivne osjećaje straha i negativno utjecalo na njihovo samopouzdanje i sliku o sebi te sram i emocionalnu i fizičku bol, priopćili su iz ODO Pula.

Predloženo je da se okrivljenoj 61-godišnjakinji produlje izrečene mjere opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

U Puli podignuta optužnica protiv učiteljice: Tukla i psihički zlostavljala učenike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap