Pretraga

Puljak za srednja.hr o organizaciji škola: ‘Treba postaviti ljude koji znaju školstvo, financije menadžment’

A- A+

Ivica Puljak u našem je podcastu govorio i o standardu obrazovanja te organizaciji škola. Rekao je ključnu stvar o školskim odborima.

ivica puljak

Ivica Puljak gostovao je u našem podcastu | foto: srednja.hr

Ivica Puljak, kandidat za gradonačelnika Splita i poznati sveučišni profesor, gostovao je u našem ovotjednom podcastu. Jedan dio svojeg gostovanja posvetio je razgovoru o školama i poboljšanju standarda obrazovanja u Splitu. Iako je važno izgraditi škole kako bi se nastava mogla odvijati jednosmjenski, o čemu možete pročitati ovdje, to ipak nije najvažnije.

‘Edukacija je jako važna’

– Mi se bavimo obrazovanjem već dugi niz godina, nismo analizu radili tako da uzmemo školu po školu. Za takvu analizu nema ni resursa. Mi smo napravili opću analizu i sebi postavili ciljeve. Naš cilj je da sve škole budu u jednoj smjeni, da Split bude grad s najboljim standardom obrazovanja u Hrvatskoj, istaknuo je.

U tom je kontekstu, istaknuo je Puljak, da je jedno od važnih pitanja u vezi škola jest ono organizacijsko.

– Svi vuku gradonačelnika za rukav zaposli me ovdje, zaposli me ondje. Svim građanima grada Splita, nemojte me nikad doći pitati za neki posao. To ja neću raditi, moj posao je da organiziram obrazovanje sa svojim pročelnikom. Edukacija je jako važna. Ljude se postavi u školske odbore, a često ne znaju što trebaju raditi i svoje ovlasti. Trebate postaviti ljude koji znaju aspekte školstva, financija i menadžmenta, od ova tri koja gradonačelnik postavlja, pojasnio je Puljak.

Izdvojeni članak
ivica puljak

[Futurizam] Ivica Puljak otkrio kako će, u njegovoj viziji, izgledati Split 2050. godine

‘Cilj je uvesti građanski odgoj’

Edukacija i licenciranje ravnatelja se može napraviti na lokalnoj razini, no tek nakon što se ove stvari koje spominje, istaknuo je Puljak, ispunjava.

– Može se uvesti i neki od programa, kao što je Rijeka uvela građanski odgoj. Naš politički cilj je uvesti građanski odgoj, naravno, to ne ovisi samo o meni, to ovisi o gradskom vijeću. Sve su to stvari o kojima se da razgovarati. Sretne su okolnosti da je svim strankama stalo do obrazovanja, nitko neće biti protiv gradnje nove škole, istaknuo je kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak.

ivica puljak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap