Pretraga

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija u Zagrebu

A- A+

Temeljem Odluke o stipendiji Grada Zagreba, gradonačelnik je raspisao natječaj za dodjelu 80 stipendija učenicima srednjih škola. Kriterij za dodjelu stipendije je izvrsnost, a prijaviti se na natječaj mogu svi učenici trećeg ili višeg razreda srednje škole u gradu Zagrebu odnosno Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici pod uvjetom da su u spomenutim školama završili i prethodne razrede.

Najviše 80 stipendija dodijelit će Grad Zagreb svojim izvrsnim srednjoškolcima. Natječaj za stipendiju objavljen je jučer, a prijaviti se na njega mogu učenici trećeg ili višeg razreda srednje škole u gradu Zagrebu odnosno Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici koji imaju odličan uspjeh, te imaju prebivalište u Zagrebu. Učenici ne smiju biti ponavljači jednog od razreda srednje škole, a moraju biti mlađi od 21 godine.

Izdvojeni članak

Ove su vam stipendije trenutno dostupne u Hrvatskoj i inozemstvu

Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, a isplata je retroaktivna, od 1. rujna 2016. Iznos stipendije utvrđuje se u visini 40 posto prosječne neto plaće u gradu Zagrebu.

Natječaj traje 15 dana od objave rezultata, a prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendije bit će objavljen na oglasnim pločama područnih ureda gradske Uprave i web stranici Grada Zagreba u roku od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje molbi.

Važno je naglasiti kako korisnik ove stipendije ne može istodobno biti korisnik neke druge te je nakon završetka školovanja stipendist dužan raditi na području grada Zagreba odnosno na području Republike Hrvatske uz suglasnost davatelja stipendije, najmanje onoliko vremena koliko je primao stipendiju.
Više o uvjetima natječaja, kao i dokumentaciji koju je potrebno priložiti možete saznati na ovoj poveznici.

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija u Zagrebu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap