Pretraga

Raspisan natječaj za policijsku srednju školu: Osigurani smještaj, prehrana, stipendije i vozački, kasnije i posao

A- A+

Policijska srednja škola traje treći i četvrti razred srednje škole, a upisuje se nakon drugog razreda neke druge srednje škole. Budućim učenicima osigurani su udžbenici te ostali školski probor, kao i sportska oprema. U Policijskoj školi imat će smještaj i prehranu, a dobivat će i stipendiju. U školi dobivaju i mogućnost polaganja vozačkog ispita, a nakon škole očekuje ih posao.

Foto: Policijska akademija

Kao što je prije dva dana najavio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, policijska srednja škola ponovno kreće s radom.

Izdvojeni članak

Ministar Božinović najavio: Kreće policijska srednja škola, najesen upisujemo prvu generaciju

Policijska škola “Josip Jović” upisuje 50 učenika u treći razred srednjoškolskog obrazovanja. Škola za zanimanje policajac trajat će dvije godine (treći i četvrti razred). Dakle, po upisu u Policijsku školu, učenici prestaju biti učenicima svoje dotadašnje škole, odnosno mijenjaju program obrazovanja.

Natječaj do 20. kolovoza

Na natječaj se mogu javiti učenici koji imaju završen drugi razred gimnazije ili strukovne škole s ocjenom najmanje dobar. Bitno je da kao ocjenu iz vladanja imaju uzoran, a ne smiju biti stariji od 19, no moraju imati psihičku i tjelesnu zdavstvenu sposobnost, propisanu razinu tjelesne mototičke sposobnosti, biti “osobno dostojni za obavljanje policijske službe” te ne smiju biti članovi političkih stranaka.

Također, svim učenicima mlađim od 18, prije zdravstvenog pregleda na koji će biti pozvani samo kandidati koji ispunjavaju druge uvjete, roditelji trebaju dati pisanu sulasnost za upis u školu. Natječaj je otvoren od 3. do 20. kolovoza 2021.

Da bi se prijavili, morate popuniti obrazac za upis te ga s preslikama svjedodžbi prvog i drugog razreda srednje te dokazom o državljanstvu i prebivalištu poslati na adresu Minsitarstva unutarnjih poslova, Policijske škole ‘Josip Jović’ s naznakom ‘za natječaj’.

Osiguran smještaj, stipendije, kasnije i posao

Budućim učenicima bit će osigurani udžbenici te ostali školski probor, kao i sportska oprema. U Policijskoj školi imat će smještaj i prehranu, a dobivat će i stipendiju. U školi dobivaju i mogućnost polaganja vozačkog ispita, a nakon škole očekuje ih posao.

PROUČITE NATJEČAJ:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [332.90 KB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap