Pretraga

Ravnateljica učenici prijetila privođenjem te ju izbacila iz škole, jer joj se nije svidjela njena majica

A- A+

Summer je izvrsna učenica, s prosjekom 4,4, a pohađa školu Hickory Ridge High u američkoj saveznoj državi Sjeverna Karolina. No, ona neće doći na svečanu ceremoniju dodjele svjedodžbi jer je suspendirana iz škole. Ravnateljici se nije svidjelo što njena majica otkriva ključnu kost, pa ju je najprije željela privesti, a potom ju privremeno izbacila iz škole uz objašnjenje da je bila neposlušna.

Majica koju je Summer tog dana nosila u školu; Screenshot: Twitter

Izdvojeni članak

Zbog preverznog profesora djevojci zabranili dolazak u školu bez grudnjaka

Summer je sa svojim prijateljima sjedila u školskoj kantini, kada je do nje došla ravnateljica i kazala joj da njena majica koja otkriva ključnu kost, krši kodeks odijevanja njihove škole, te joj naredila da odjene jaknu, piše Huffington post. Iako joj je Summer kazala kako ne misli da je pretjerala i prekršila kodeks, jaknu je odjenula. No, ravnateljici se ni to nije svidjelo, pa joj je naredila da se u potpunosti preodjene. 

Umjesto da posluša potonju zapovijed ravnateljice, zamolila ju je da u školu pozove njenu majku. Već je i prije ravnateljica iz raznih razloga prozivala Summer, pa je njena majka zamolila da u buduće, a prije poduzimanje disciplinskih mjera nad Summer, u školu pozove nju. Ravnateljica je majku pokušala dozvati, no nije se javljala. 

Kasnije, tog dana, sa zaštitarom se pojavila na školskoj priredbi i zamolila sve osim Summer, da napuste dvoranu.

– Zaštitar je stajao metra i pol od mene, držeći ruku na pištolju. Ravnateljica je rekla: ‘Postavljam ti ultimatum. Pokušali smo dobiti tvoju majku. Ili ideš sa mnom u kontrolnu sobu i mijenjaš majicu, ili ću te privesti’, prepričala je novinarima Summer, prenosi Huffington post. 

Netom prije što je zaštitar stavio lisičine na njene ruke, majka je pozvala ravnateljicu pa Summer ipak nije privedena, ali je suspendirana iz škole na 10 dana, te su joj sve aktivnosti vezane uz ceremonije maturanata, zabranjene. U pismo obrazloženja ravnateljica je kao razlog naveo neposlušnost. 

– Tužno je jer sam se četiri godine trudila da bi sudjelovala u svečanoj dodjeli svjedodžbi. Kroz tu su pozornicu prošli dileri, seksualni prijestupnici, a onda učenica s prosjekom od 4,4 koja je pokazala ključnu kost, ne smije, zaključuje Summer.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap