Pretraga

Razred s 41 učenikom će ipak biti podijeljen

A- A+


Izdvojeni članak

Istraživanje: Hrvatski srednjoškolci poražavajućeg znanja

Nakon što smo objavili tekst u kojem smo razotkrili da u razredu u Srednjoj školi Koprivnica sjedi čak 41 učenik, dogodile su se pozitivne promjene. Ravnatelj je nekoliko dana nakon objave odlučio Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta uputiti zahtjev da od jednog napravi dva razredna odjeljenja.

Podsjetimo, Srednja škola u Koprivnici u trenutnu školsku godinu je upisala broj učenika koji daleko premašuje pedagoški standard. Od maksimalno toleriranih 33 učenika, oni su u drugi razred prodavača smjestili čak 41-og učenika.

Međutim, ravnatelj Zdravko Sabolek je ipak odlučio da nije dobra ideja pustiti toliko djece da se ‘gužvaju’ u jednoj prostoriji. Poslao je MZOS-u zahtjev da se od jednog razrednog odjeljenja naprave dva, a MZOS trenutno radi na odobravanju.

Ravnatelj Sabolek nema komentara

– Škola je naknadno zatražila i dobila suglasnost od osnivača za formiranje još jednog razrednog odjela drugog razreda za zanimanje prodavača. MZOS je zaprimio zahtjev škole u kojem se traži suglasnost za formiranje dva odjela drugog razreda za zanimanje prodavača, kazali su nam u Ministarstvu i dodali kako je zahtjev škole u rješavanju.

Upitali smo ravnatelja Saboleka bi li učinio nešto po pitanju tog razreda da tekst nije objavljen, no on nam je kratko poručio da ‘nema komentara’.

Podsjećamo, u taj razred je prvo upisano 29 učenika koji su uspješno položili prvi i prešli u drugi razred. Sedmero ljudi je palo razred, pa su im se i oni priključili. Još troje je zbog preseljenja ušlo u ‘razred 41’, te dvoje pripadnika nacionalnih manjina. Tako je broj učenika narastao na 41, te sada iziskuje hitno mjenjanje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap