Pretraga

Razrednik otkrio kakav je naš nogometaš bio kao učenik: ‘Isti je onaj skromni dečko iz zadnje klupe’

A- A+

U zadnje vrijeme priča se o mogućem odlasku Mislava Oršića iz Dinama. O tome se na društvenim mrežama oglasio i njegov razrednik iz osnovne škole koji mu je posvetio status. Opisao je kakav je bio kao učenik, ali i zašto bi volio da ostane u Dinamu.

Mislav Oršić mogao bi otići iz Dinama. No, odluka o tome trebala bi se znati kroz nekoliko dana, a mnogi poput navijača Dinama ne žele da Oršić ode iako mu je ponuđeno čak osam milijuna eura da prijeđe u engleski Burnley. O njegovom mogućem odlasku oglasio se i njegov bivši razrednik na društvenim mrežama.

– Mislav Oršić je došao u moj razred u osmom razredu. Dječak pristojan, dobro odgojen i sa čvrstom odlukom da postane vrhunski nogometaš. Roditelji su cijenili školu i nisu bili jedni od onih koji su u svom djetetu vidjeli budući izvor prihoda već su poštovali njegovu odluku i bili su svjesni da mu ljubav prema nogometu ne mogu uskratiti, započeo je u svojoj objavi na Facebooku Mislavov razrednik Marko Sladoljev, danas saborski zastupnik Mosta.

Izdvojeni članak
nogomet

[Zadatak dana] Poznatog Dinamovca vidjeli ste na ovom Euru, igra za Švicarsku: Znate li gdje je rođen?

Iako je Mislavu bilo teško uskladiti školske obaveze s treninzima, razrednik je ispričao kako mu je to ipak uspjevalo.

– Kao razrednik bio sam podrška i nastojao sam krpati rupe u školskom sustavu koji nije prepoznao vrhunske sportaše ili glazbenike i njihovu žrtvu pohađanja dvije škole. Mislav je imao treninge svaki dan, nekada i dva puta dnevno, teško mu je bilo uskladi sve te obveze. Međutim uz podršku ravnatelja i ostalih profesora uspjelo se. Nedavno sam Mislava sreo u kvartu sa bebom. Nije se promijenio, isti je onaj skromni dečko iz zadnje klupe. Zato Mislave što god odlučiš neću ti zamjeriti. Ja bih volio da ostaneš jer si unosio barem malo svjetla u naše živote kada bi pogađao rašlje protivničkih klubova. Kad se budeš vraćao mi ćemo biti na istom mjestu sa podignutim rukama i pjesmom Činiš me sretnim kad tužno je, poručio je Sladoljev.

Inače, Sladoljev je završio Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu te je diplomirani vjeroučitelj, a sebe opisuje kao strastvenog navijača Dinama te kao borca za prava navijača.

Razrednik otkrio kakav je naš nogometaš bio kao učenik: ‘Isti je onaj skromni dečko iz zadnje klupe’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap