Pretraga

Red, rad i disciplina djece i mladih u Splitu

A- A+

Mister Igara Dorijan Papić ( u rozoj majici)

Podijeljene su medalje pobjednicima prve smjene finalista Sportskih igara mladih. Sportovi koji su se igrali su badminton, tenis, šah i stolni tenis. Sinoć je popularno mjesto za noćni provod u Splitu, a koje svoje ime duguje jednom poznatom piscu, bilo neprepoznatljivo.

Nije bilo dugih redova za wc, samo su se dvi-tri cure slikale ispred ogledala. Nije bilo alkohola, minjaka ni razbijanja čaša. Jedino je glazba ostala ista. Prva smjena sudionika Sportskih igara mladih donijela je sa sobom red, rad i disciplinu pa se tako sinoć sve odvijalo po protokolu. 

Starijim sudionicima nije bile pretjerano zabavno jer je trosatni program bio prilagođen mlađima, kojih je i bilo više.  -Besmisleno je što su 10-godišnjaci dovedeni u navodno najbolji klub u Hrvatskoj, prokomentirao je Dominik, 17-godišnji natjecatelj u stolnom tenisu. 

Podijeljena mišljenja oko cijelog projekta, ali svi bi opet došli

Popis dobitnika medalja je dug, a možete ga pogledati na fejs stranici Sportskih igara mladih. Osim s medaljama i novim poznanstvima, sudionici natjecanja kućama se vraćaju s podijeljenim mišljenjima oko cijelog projekta. 

-Organizacija nije baš najbolja, u vlaku smo bili stisnuti, nije bilo nijednog slobodnog mjesta. U nekim sobama ima i po 15 ljudi, a smješteni smo u vojarni, rekao nam je Demian, inače natjecatelj u šahu. 

Njegovo mišljenje dijeli još nekolicina mahom mlađh sudionika, dok su stariji zadovoljni cijelom organizacijom. Svi sugovornici rekli su da bi htjeli doći i dogodine.

-Prvi dan je nastala gužva i strka, ali to je zato što se očekivalo 50 djece, a došlo nas je 180. Inače je sve u redu. Dogovorili smo se da se dečki tuširaju ujutro, a cure navečer, rekla nam je Ivana iz Gospića. Inače, tih 180 sudionika smješteno je u Divuljama izvan Splita, dok je ostatak u Lori blizu Poljuda.

Saznali smo da je ustajanje u 6.00h, a doručak u 6:30.

Zbog potresa mozga propustila natjecanje

Od naših mladih sugovornika saznali smo da je jedna natjecateljica  dobila potres mozga zbog pada s kreveta na kat. Dogodilo se to dan prije natjecanja iz šaha i tako je djevojka umjesto za šahovskom pločom završila na hitnoj. Dogodine joj želimo medalju!

Misteru je sve super

Sinoć se održao i izbor za miss i mistera Sportskih igara mladih. Tea Stilinović i Dorijan Papić ponijeli su tu laskavu titulu. Misica je poželjela mir u svijetu, a mister je doživio ovacije mlađih natjecateljica. Dorijan nam je rekao kako je organizacija na vrhu te kako nema zamjerke. Bilo mu je super ova četiri dana u splitu i oduševljen je svime. Na pitanje kako se osjeća kao mister Sportskih igara mladih, rekao nam je samo-Fantastično!

Čini nam se da se sinoćnjim programom htjelo udovoljiti najmlađima, dok bi stariji vjerojatno bili zadovoljniji uobičajenom atmosferom na mjestu radnje. Ipak, Sportske igre mladih su ih povezale na jedan poseban način i stvorile nova prijateljstva i iskustva

Share via
Copy link
Powered by Social Snap