Pretraga

Rektor Bjeliš preko ljeta spava u studentskom domu

A- A+

metro-portal.hr

 

Studentski dom u zagrebačkom Cvjetnom naselju ima zanimljivog gosta ovo ljeto. Rektor sveučilišta Aleksa Bjeliš je odlučio isprobati kapacitete ovog doma, u trenucima kada je sablasno prazan. 

S krajem ljetnog semestra ispraznili su se i zagrebački studentski domovi. Studentsko naselje na Savi, Stjepan Radić, drži jedan paviljon otvoren za ljetni smještaj, a Šara otvara jednu svoju zgradu u funkciji hostela. Studentski dom u Cvjetnom naselju ove godine je isto dobio svoju funkciju, ugostio je rektora. Rektor zagrebačkog sveučilišta Aleksa Bjeliš odlučio se preseliti u sobe studenata zbog preuređenja svojeg stana.

– Ti prostori su sada za goste, jer ljeti su prazni pa sam smatrao da je dobro da se smjestim onamo dok traju radovi u mom stanu. Plaćam naknadu kao što bi ju plaćao i svaki drugi profesor koji bi koristio ljetni smještaj – oko 150 kuna dnevno, prenosi izjavu rektora net.hr

Rektorov potez pozitivan je u toliko što ukazuje na korištenje zagrebačkih studentskih domova za vrijeme ljetnih mjeseci. Šara, Sava i Cvjetno imaju plan kako popuniti dio svog kapaciteta preko ljeta, no mora se primijetiti da ipak samo jako mali postotak ležajeva popunjen. Studentski dom u Cvjetnom naselju te onaj na Savi zajedno imaju preko pet tisuća kreveta. Možda će rektoru, u njegovoj samoći na Cvjetnom, sinuti neka dobra ideja kako iskoristiti te prostore. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap