Pretraga

Rektor Boras novcem Sveučilišta uredio luksuzne apartmane u Dubrovniku, u njima ljetuje s obitelji

A- A+

U zgradi u centru Dubrovnika, namijenjenoj održavanju znanstvenih konferencija, rektor Damir Boras uredio je tri apartmana u koja bez njegova znanja ne ulazi nitko, doznaje Telegram. Iako se nalaze u zgradi Sveučilišta, apartmane koriste samo rektor, prorektori te članovi njihovih obitelji i prijatelji. Rektor je u njima  ove godine proveo najmanje 15 dana. Ipak, priču o rektorskom ljetnikovcu profesor Boras nije želio komentirati.

Flickr; Michael Caven

Rektor je dao luksuzno urediti dvosobni apartman koji ne smije koristiti nitko osim njega, njegove obitelji i prijatelja. Potom je uredio još dva luksuzna apartmana na istom katu zgrade za prorektore, ispričao je profesor Hrvoje Kraljević novinarki Telegrama Dori Kršul.

Bivšeg ministra znanosti iznenadilo je kada je, za vrijeme matematičke konferencije koju je organizirao, u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku sreo aktualnog rektora Sveučilišta u Zagrebu.

– Kasnije sam čuo da su dvoje ljudi, koje sam na onom doručku sreo uz njega i suprugu, bili Borasova kći i zet. I oni su boravili u jednom od tih luksuznih apartmana – kazao je Kraljević. Ispričao je i kako mu se Boras pohvalio kako je on “vlasnik” zdanja u centru Dubrovnika.

Luksuzna trokatnica

Izdvojeni članak

Rektora Borasa su pitali da si da ocjenu za dosadašnji mandat: Neće vas iznenaditi njegov odgovor

Interuniverzitetski centar je luksuzna trokatnica koja se nalazi 350 metara poviše Vrata od Pila i u neposrednoj blizini tvrđave Lovrijenac.

U njoj se nalaze dvorane za konferencije koje se doista redovito održavaju te 40 soba i sedam apartmana za smještaj 70 sudionika.

Kako su za Telegram ispričali susjedi ljetnikovca, Boras je ovo ljeto proveo minimalno 15 dana u spomenutom luksuznom apartmanu u zgradi predviđenoj isključivo za znanstvene skupove i smještaj sudionika.

Kupio televizore, ali i vagu

U sklopu Interuniverzitetskog centra nalazi se 40 soba za sudionike znanstvenih konferencija te sedam apartmana koje se također može unajmiti. No preostala tri, apartmani 8, 9 i 10 u koje ne smije nitko osim rektora i prorektora, izdvajaju se od ostalih – samo oni imaju obnovljena vrata i kvake.

U kupaonicu rektorskog apartmana, piše Telegram, ugrađena je najsuvremenija ventilacija, kupljena je vaga za mjerenje tjelesne težine, perilica za suđe te dva velika televizora.

Rektor Boras na pitanja oko uređenja apartmana nije želio odgovarati, kako Telegramu, tako ni nama. Zvali smo ga u više navrata, a nije nam odgovorio ni na SMS poruku koju smo mu poslali.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap