Pretraga

Rektor Boras uvrijeđen pozicijom koju je dobio na prvoj sjednici Sabora

A- A+

Rektor Zagrebačkog sveučilišta i predsjednik Rektorskog zbora Damir Boras ostao je u četvrtak stajati iza drugih uzvanika na prvoj sjednici osmog saziva Hrvatskog sabora. Prozvan je kao predstavnik Hrvatske starokatoličke crkve, dok je zapravo bio pozvan kao predsjednik Rektorskog zbora. Nakon sjednice je bio vidno razočaran te je najavio da će uputiti službeni prigovor. Podsjetimo, Boras je u posljednjim danima bio aktualan u medijima jer je dao akademsku preporuku Kolindi Grabar-Kitarović za upis doktorskog studija Politologije.

Damir Boras u Saboru | screenshot HRT

Izdvojeni članak

Rektor Boras dao akademsku preporuku Kolindi Grabar-Kitarović

– Umjesto da sjedim s ostalim rektorima, saborski mi je protokol namijenio mjesto među predstavnicima vjerskih zajednica. Predsjedavajući me nije poimence pozdravio kao predsjednika Rektorskog zbora, iako sam na sjednicu pozvan u tom svojstvu, nego kao predstavnika Hrvatske starokatoličke crkve”, kazao je Boras Hini a prenosi jutarnji.hr, ističući kako jest starokatolik, ali kako je u toj vjerskoj zajednici tek laik te kako ga ona nije delegirala u Sabor.

Naglasio je i kako je saborske službenike odmah po ulasku u sabornicu upozorio kako su mu namijenili neprikladno mjesto. Tvrdi da su bili ljubazni, ali nisu uspjeli riješiti problem te da se takve stvari ne događaju slučajno. Ne želi nagađati je li postojala namjera, ali misli kako je svakako riječ o vrlo neprofesionalnom postupanju protokola.

– Predsjednik Leko mi se kasnije ispričao i vjerujem kako on nije kriv za to što se dogodilo, nego mu je protokol dao popis uzvanika koje je trebao pozdraviti na početku sjednice, a koji je bio izrazito neprofesionalno napisan, uvjeren je Boras, piše jutarnji.hr.

Najavio je kako će se Saboru i pisanim putem požaliti na ponašanje službenika u protokolu te istaknuo kako to ne čini zbog povrijeđene taštine, nego kako bi upozorio da bi rektorima po protokolu moralo pripadati visoko mjesto.

Copy link
Powered by Social Snap