Pretraga

Retrospektiva: 2019. godina je godina kada smo srušili sve rekorde!

A- A+

Još jedna kalendarska godina se približava kraju. Premda ćemo desetljeće zaokružiti tek sljedeće godine (sjetite se gradiva osnovne škole!), ulazak u 20-te godine 21. stoljeća čini se kao ulazak u jednu novu epohu. Prije samog ulaska u novu godinu i sve ono što nas tek čeka, valja se osvrnuti na proteklu godinu i pogledati sve što smo postigli. Ovo je retrospektiva naše 2019. godine!

Godina koja je na izmaku za nas je bila jedna od najuspješnijih do sad! Uz porast čitanosti i povećanje publike, zabilježili smo i uzastopno rušenje rekorda nekoliko mjeseci za redom, ali i rušenje rekorda što se tiče broja pratitelja na našim društvenim mrežama.

U 2019. godini svjedočili smo različitim velikim događajima, a puno toga se dogodilo i u našem sektoru – području obrazovanja i mladih. Tako smo prošle godine spoznali da i u Hrvatskoj postoje učenici koji se bore za očuvanje naše planete, no, ipak, 2019. godinu je najviše obilježio štrajk u školama. Upravo praćenje i svakodnevno izvještavanje potonjeg nas je istaknulo među najrelevenatnije medije koji prate obrazovanje, što je nama donijelo još veći prostor za napredak.

No, naš najveći ponos ove godine je sustav Kvizova koji smo predstavili javnosti u listopadu. U samo nekoliko mjeseci uspjeli smo doći do velike brojke od preko 11.000 registriranih korisnika i preko 150.000 odgovorenih pitanja. Ove velike brojke pokazatelj su nam da ono što smo zamislili ima smisla i daje nam poticaj za daljnji razvoj ovog projekta. Ulogirajte se, ako već niste!

Brojevi su dokaz!

No, kako ne bismo sve ostavili na priči, pogledajmo neke brojeve!

Najčitaniji tekst, odnosno najviše posjeta smo ove godine zabilježili na našem Kalkulatoru bodova za srednju školu. Iako nije toliko popularan, naš drugi kalkulator, onaj za bodove za maturu, ne udaljava se daleko po broju otvaranja u 2019.!

Ove godine po prvi puta smo u osam godina postojanja zabilježili preko 100.000 posjeta u jednom danu. Ali, to je bilo tek u srpnju, a ono što nam je donio drugi dio godine još nas je više obradovalo. Najveći vrhunac doživjeli smo u studenom, kada smo srušili rekord u broju jedinstvenih posjeta i prešli pola milijuna posjeta u jednom mjesecu. Naime, prema Google Analyticsu u studenom je portal srednja.hr posjetilo preko 880.000 jedinstvenih korisnika, odnosno prema istraživanju Gemius Audience preko 533.000 jedinstvenih korisnika.

Odmah po kraju mjeseca studenog, došao je i rekordan dan portala srednja.hr. Bio je to 2. prosinac kada smo zabilježili 139.000 jedinstvenih posjetitelja prema podacima Gemius Audience.

Na društvenim mrežama također rušimo rekorde. Našu Facebook stranicu srednja.hr danas prati preko 60.000 korisnika, a komentari ispod članaka postali su „the“ mjesto za kritiku i pohvalu obrazovnog sustava.

Posebno smo ponosni na naš Instagram profil srednja_hr koji je u posljednjih godinu dana porastao velikom brzinom te se sada možemo pohvaliti velikom brojkom od preko 35.000 korisnika. Ondje svakodnevno objavljujemo zabavan sadržaj, a putem InstaStoryja uvijek možete biti informirani o svemu bitnome što se događa u svijetu oko vas.

Objava na Instagramu koja je ove godine pokupila najviše lajkova je upravo ova:

https://www.instagram.com/p/B5sKWdfnUb_/

No, to nisu jedini profili na društvenim mrežama koje vodimo!

Ovdje ćemo svakako istaknuti posebne profile koje vodimo za maturante gdje objavljujemo sve relevantne informacije vezane uz državnu mature – to su Facebook stranica Maturanti 2020., Facebook grupa Maturanti 2019./2020. te Instagram drzavna.matura.

Ove godine najviše lajkova na drzavna.matura je pobrala upravo ova objava:

https://www.instagram.com/p/B2MHdxiHWvX/

Također, za sve kvizoljupce među vama, svakodnevno objavljujemo zanimljiv sadržaj na našim profilima vezanim uz naš novi project Kvizovi – to su Facebook stranica Kvizovi, te Instagram kvizovi.srednja.hr.

https://www.instagram.com/p/B6Ar6b6HqtH/

Također, naš YouTube kanal je ove godine također doživio mali skok, a trudili smo se ispuniti ga zanimljivm i zabavnim sadržajem. Najgledaniji video ove godine bio je intervju koji smo obavili sa zagrebačkim trap sastavom KUKU$.

Hvala svim našim čitateljima na povjerenju koje nam daju! Zbog vas se trudimo svakodnevno izbacivati zanimljive, zabavne i informativne sadržaje, a nastavit ćemo to i u 2020. još jače! Za novu godinu pripremili smo za vas još puno toga, a na vama je samo da se malo strpite!

Do tad, pratite nas i dalje, čitajte i šaljite svoja mišljenja! Sve najbolje vam želimo u novoj 2020. godini!

Retrospektiva: 2019. godina je godina kada smo srušili sve rekorde!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap