Pretraga

Revoltirana profesorica o Reisman: ‘Proživjela je traumu u prošlosti i njoj bi netko trebao pomoći, a ne ona nama’

A- A+


Izdvojeni članak

Studenti FPZG-a se sukobili s Judith Reisman, nazvala ih komunistima

Predavanje koje je jutros na Fakultetu političkih znanosti održala kontroverzna američka profesorica Judith Raisman samo je dio ciklusa predavanja koje će održati tijekom svog posjeta Hrvatskoj. Njezin put organizirale su udruga Vigilare i Centar za obnovu kulture koje na ovaj način žele potaknuti, kako tvrde, kvalitetnu i demokratsku raspravu o uvođenju zdravstvenog odgoja.

Iako je profesorica Judith Reisman na Fakultetu političkih znanosti trebala održati predavanje o istraživanju slika djece, zločina i nasilja u američkim erotskim časopisima, rasprava je krenula u drugom smjeru. Studenti su se pobunili, no mnogi posjetitelji nisu bili studenti.

U HND-u izbio incident, vikali joj da je homofobna

Nakon žestokog predavanja na FPZG-u Judith Reisman je održala tiskovnu konferenciju u prostorima Hrvatskog novinarskog društva. Tamo su je zbog kontroverznih stavova napala trojica muškaraca vičući „Serete! To je govor mržnje! Ovo nije zemlja Trećeg svijeta! Homofob!“ Muškarci su potom izbačeni iz dvorane, a Reisman je ustvrdila kako nikad u životu nije naišla na toliko nasilnika kao u Hrvatskoj.

Vratima je zalupila jedna majka

Iako je jutros većina bila uvjerena da je žena koja se demonstrativno ustala na jutrošnjem predavanju Judith Reisman studentica, radi se o profesorici španjolskog i engleskog u jednoj osnovnoj školi, Ani Majnarić.
Profesorica je došla na predavanje Judith Reisman kao majka i kao građanin demokratske države, a ovoj kako je neki prozivaju lažnoj znanstvenici, imala je mnogo toga za poručiti.

– Judith Reisman razgovara o neuroznanosti, a završila je komunikologiju. Nju su doveli iz udruge Vigilare kako bi bila šlag na kraju zdravstvenog odgoja, objasnila je Majerić svoje viđenje pozadine gostovanja ove Amerikanke.

‘Ona tvrdi da je edukacija o seksu put u propast’

Podsjetimo, Judith Reisman je u prošlosti proživjela veliku traumu. Naime njenu 10-godišnju kćer je brutalno silovao 13-godišnji susjed. Po riječima ove profesorice, dječak je u očevom Playboyu pročitao da sve djevojke kažu ‘ne’ seksu, no to zapravo to ne misle.

– Upravo taj događaj je Judith Reisman naveo da ove homofobne grozne stavove. Ona je proživjela traumu u prošlosti i njoj bi netko trebao pomoći, a ne ona nama. Ona tvrdi da je educiranje o seksu i apstinencija prije braka put u propast, kazala je Majnarić.

Izdvojeni članak

HHO traži obustavu izvođenja nastave zdravstvenog odgoja

Reisman dovedena da započne raspravu o zdravstvenom odgoju

Posjet američke profesorice Lijepoj našoj financirale su udruge Vigilare i Centar za obnovu kulture. Profesorca Majnarić, koja je inače aktivna u udruzi ‘Glas razuma’, čiji stavovi promiču sekularizaciju, smatra kako je Reisman dovedena ‘kao šlag na kraju rasprave o zdravstvenom odgoju’.

Međutim organizatorica putovanja se ne slaže s njom.

– Reisman nije dovedena kao šlag na kraju rasprave, već rečeno kulinarskim rječnikom, kao biskvit, to jest kao početak rasprave o zdravstvenom odgoju koja se nikad nije dogodila, kazala nam je Petra Gudelj, organizatorica putovanja.
Gudelj dodaje kako je Reisman ugledna svjetska znanstvenica koja je više puta govorila pred američkim Kongresom, a već 40 godina proučava posljedice uvođenja spolnog odgoja.

Profesor Kanižaj razočaran raspravom jer nije bila u duhu dijaloga

Predavanje koje je trebala održati profesorica Reisman trebalo se baviti slikom djece, zločina i nasilja u časopisima Playboy, Penthouse i Hustler. Međutim, kako je poznato, rasprava je krenula u potpuno drugom smjeru.

– Na kolegiju ‘Mediji i različitosti’ dovodimo puno gostiju raznih svjetonazora i tema i ovaj put smo htjeli dovesti osobu koja bi progovorila o jednom vrlo konkretnom istraživanju, ispričao nam je profeosor Igor Kanižaj, koji je nositelj katedre spomenutog kolegija.

Međutim Kanižaj dodaje kako nije zadovoljan raspravom jer nije bila u duhu dijaloga, te je došlo mnogo ljudi koji nisu studenti pa je i to možda razlog zašto se otišlo u neke druge teme.

U nastavku vam donosimo video TV Studenta koji je snimio gostovanje profesorice i verbalni sukob s okupljenom publikom.

Predavanje dr. Judith Reisman na FPZG-u from TV Student FPZG on Vimeo.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap