Pretraga

Rezultati ankete: Mladi ne žele da Zagreb zabrani alkohol

A- A+

Zabrana konzumiranja alkohola na javnim površinama u Zagrebu zasigurno će mnoge neugodno iznenaditi. Čitatelji portala Srednja.hr u većinskom dijelu su se izjasnili protiv ovih izmjena Zakona o javnom redu i miru. Međutim Zakon će uskoro na dnevnu točku reda Hrvatskog sabora, a tada bi trebala i startati ova kontroverzna zabrana.

Prije nekoliko dana objavili smo vijest iz Skupštine grada Zagreba. Naime uskoro će biti prihvaćene izmjene Zakona o javnom redu i miru po kojem će u Zagrebu na svim javnim površinama biti potpuno zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića.

Tom prilikom smo upitali naše čitatelje podržavaju li ovaj novi zakon i dobili prilično jasne odgovore.

Izdvojeni članak

U Zagrebu će alkoholiziranje biti zakonom zabranjeno

U Hrvatskom saboru na izglasavanju su promjene koje će direktno utjecati na noćni život zagrebačkih ulica. Naime izmjene Zakona o javnom redu i miru imaju jednu točku koja je uzrokovala brojne reakcije, a to je potpuna zabrana ispijanja alkoholnih pića na javnim površinama.

To znači da će svi oni koji su uživali sjediti na popularnom Tomislavcu ili Zrinjevcu odsada to sve moći raditi – u potpuno trijeznom stanju, pa i bez ijedne pive.

Upitali smo naše čitatelje koji je njihov stav prema ovoj prema nekima logičnoj, a prema nekima kontroverznoj zabrani.

Gotovo 750 čitatelja dalo je svoje mišljenje u anketi, a većinsko mišljenje nije iznenadilo.
Preko 70 posto anketiranih izjasnilo se kako ni ne podržavaju zabranu konzumiranja alkohola na javnim površinama u Zagrebu, dok je tek tridesetak posto mladih podržalo ovu akciju.
Iako je malena mogućnost da će prijedlog biti odbačen na izglasavanju u Saboru, svejedno treba pričekati da ova zabrana bude konačna. Ako se to dogodi javne površine grada kap alkohola ne bi trebale vidjeti do 2016. godine.

Rezultati ankete: Mladi ne žele da Zagreb zabrani alkohol
Share via
Copy link
Powered by Social Snap