Pretraga

Rihanna (14) je jedna od najmlađih članica Bad Blue Girls: ‘Na utakmice uvijek idem s mamom’

A- A+

Ovog je tjedna i službeno registrirana prva ženska navijačka skupina u cijeloj Hrvatskoj – Bad Blue Girls. Par žena je na tu ideju došlo prije skoro tri godine, a otkrile su nam kako nisu očekivale toliko veliki odaziv i zahtjeva za članstvom. Na svojoj službenoj Facebook stranici u skupinu su pozvale sve cure, žene, majke i bake, a mi smo razgovarali s jednom od najmlađih članica.

Foto: Bad Blue Girls

I žene vole nogomet. Dapače, vole ga toliko da je ovog tjedna osnovana prva ženska navijačka skupinaBad Blue Girls. Ideja se rodila prije korone kada su svoje fotografije s gostovanja, osnivačice Mirjana Okun, danas predsjednica Udruge, dopredsjednica Snježana Hodulak i tajnica Kornelija Viher, objavile na Facebooku.

– Tada nam se javilo dosta cura s upitom bi li i one mogle s nama. Nakon gostovanja ove godine na Rujevici, pri povratku za Zagreb smo definitivno odlučile da idemo u osnivanje Udruge, kažu nam iz BBG-a.

Upiti za članstvom dolaze čak iz Njemačke

Iako je skupina još nova, kažu nam da nisu očekivale toliko odaziv djevojaka koje se žele učlaniti.

– Dobili smo upite iz Bosne i Hercegovine, iz Njemačke čak. Naša najmlađa članica ima tek nešto više od godinu dana. Navijačice će se moći učlaniti putem obrasca za upis koji ćemo objaviti na našim stranicama te uplatom članarine na naš žiro račun, kažu iz BBG-a.

Prije nego su se osnovale, kontaktirale su Bad Blue Boyse.

– Najprije smo kontaktirale BBB i rekle im našu namjeru. Odgovorili su da nemaju nikaj protiv toga te rekli da možemo iskoristiti njihov statut ako želimo. Mi BBB-u ne želimo biti nikakva konkurencija, već podrška na tribini. Želimo da ljudi znaju da smo i mi dio te tribine poštujući sva pravila, objasnile su ‘Girlsice’.

‘Moja mama je vatrena navijačica Dinama i tu ljubav je prenijela na nas’

Cilj im je, kako kažu, vratiti žene i djecu na stadione te pokazati da njihova ljubav prema Dinamu nije ništa manja od bilo kojeg drugog navijača. U tijeku je proces upisa novih članica, a mi smo razgovarali s jednom od najmlađih članica Bad Blue Girlsa.

– Ljubav prema Dinamu postoji od kad znam za sebe. Moja mama je vatrena navijačica Dinama i tu ljubav je prenijela na nas, tako da je bilo za očekivati da se i ja učlanim, rekla nam je Rihanna Viher Kovačić, 14-godišnja učenica Osnovne škole Ive Andrića.

Zbog školskih obaveza ne može ići na svaku utakmicu, ali kada ide, onda uvijek ide s mamom.

– Što se tiče igrača, trenutno mi je najdraži Oršić. Najviše mi se sviđa ta atmosfera na stadionu, poručila je ‘Girlsica’ Rihanna.