Pretraga

Riječka udruga želi postaviti kondomate u sve srednje škole i fakultete u Hrvatskoj

A- A+

Udruga iz Rijeke Ekološko socijalni forum pokrenula je zanimljiv projekt kojeg je nazvala ‘Bilo kuda, kondom svuda’. Naime žele kao jednu od prevencija širenja spolno prenosivih bolesti među mladima, postaviti kondomate u svim srednjim školama i fakultetima u Lijepoj našoj. Osim što bi tako zaštita bila dostupnija, plan je i da cijena kondoma bude nešto manja.

Foto: di.pl

Riječka udruga Ekološko socijalni forum (ESF) pokrenula je neobičan projekt kojim se želi prevenirati širenje spolno prenosivih bolesti među mladima. Cilj ovog projekta, koji su nazvali ‘Bilo kuda, kondom svuda’, je postavljanje kondomata u svim srednjim školama i fakultetima u Hrvatskoj. Uz to što bi zaštita na ovaj način bila dostupnija, trebala bi biti i nešto jeftinija.

Izdvojeni članak

Studentice navukle bijes uprave fakulteta jer besplatno dijele kondome

Iz udruge apeliraju da bi kondomati osim prezervativa trebali sadržavati i testove za trudnoću.

– Istraživanja su pokazala da najveći broj hrvatskih tinejdžera prvi seksualni odnos ima već sa 16 godina. U svijetu postoji 11 milijuna novih slučajeva obolijevanja od spolnih bolesti kod osoba mlađih od 25 godina, a 4,4 milijuna prekida trudnoće obave adolescenti, rekao je Aljoša Babić, predsjednik ESF-a, prenosi Index.hr.

Babić je najavio kako će tražiti podršku za provođenje akcija iz ovog projekta od svih nadležnih institucija, uključujući i Ministarstvo zdravstva te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Dakle dvije su tendencije ključne u ovoj inicijativi, prva da se dostupnost kondoma uvelike poveća, a druga da se cijena kudikamo smanji, pa i do iznosa od jedne kune.

Riječka udruga želi postaviti kondomate u sve srednje škole i fakultete u Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap