Pretraga

Roditelj prijetio zagrebačkoj školi da će im se dogoditi ‘Beograd’, učenik druge objavio sliku pištolja

A- A+

Nakon što je prošlog tjedna stravičan slučaj masakra u školi u Beogradu zavio cijelu regiju u crno, sve je više incidenata u školama u Hrvatskoj. Tako je roditelj jedne zagrebačke osnovne škole zaprijetio da će im se dogoditi ‘beogradski scenarij’, a učenik druge škole objavio je fotografiju pištolja.

učionica, rotirka policijskog automobila

Foto: Unsplash

Sve je više incidenata u hrvatskim školama nakon stravičnog slučaja u Beogradu. Prije nekoliko dana u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi, kako je prenio RTL, roditelj je prijetio da će se školi dogoditi beogradski scenarij, a kod učenika su pronađene zabranjene stvari zbog čega je intervenirala policija.

– Roditelj je prijetio nastavnici da će im se dogoditi ‘Beograd’. A zbog čega? Pa učenik je dobio ukor, dakle pedagošku mjeru, rekao je Željko Stipić iz Sindikata Preporod za RTL.

Izdvojeni članak
dugačak školski hodnik s visokim prozorima i stropovima

Neke škole, unatoč uputi ministra, nisu obavile razgovor s učenicima o tragediji u Beogradu: Evo što kažu učenici

Nakon incidenta mladiću je pretražen dom, a slučaj je prijavljen i Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je zahtjev Osnovne škole za pokretanjem psihološke krizne intervencije što je i realizirano. Ravnateljica Osnovne škole savjetovana je o postupcima zaštite učenika te je upućena da prijavi jučerašnji događaj sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, poručili su iz MZO-a za RTL.

Izdvojeni članak
policijski auto s rotirkom na ulici ispred Osnovne škole Vladislav Ribnikar u Beogradu

Beogradsko tužiteljstvo: Učenik koji je ubio osmero učenika i zaštitara nije kazneno odgovoran

Kako je objavio 24sata, u drugoj, ovog puta srednjoj zagrebačkoj školi prije nekoliko dana u zgradu je upala policija u civilu zbog učenika koji je na društvenim mrežama objavio fotografiju pištolja. Uplašeni kolege su ga prijavili školi koja je odmah obavijestila policiju. Neke učenike, kako piše 24sata, idućeg dana roditelji nisu pustili u školu.

Povodom nezapamćene tragedije koja se dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, gdje je učenik ubio osmero svojih vršnjaka i školskog zaštitara, u podcastu smo ugostili sveučilišnu profesoricu i kliničku psihologinju Natašu Jokić Begić. U podcastu smo s njom razgovarali o učenicima, njihovoj dobrobiti, mentalnom zdravlju te prevenciji nasilja, ali i koja je uloga škole, koja roditelja, a koja medija i javnosti. Cijeli podcast možete pogledati na našem YouTube kanalu ili u videu ispod.

učionica, rotirka policijskog automobila
Share via
Copy link
Powered by Social Snap