Pretraga

Roditelji, pazite na djecu! Ispred škole predatori pokušali namamiti djecu u crni Mercedes

A- A+

Dvije grupe učenika, u razmaku od sat vremena, ispred osnovne škole u Vinišću nepoznate osobe pokušale su namamiti u crni Mercedes. Rekli su im da ih je njihova mama poslala. Djeca, nasreću, nisu nasjela i sve su ispričala roditeljima. Pedagoginja škole Petra Relja odmah je po saznanju reagirala, obavijestila sve učitelje i pozvala policiju.

osnovna škola ivana duknovića marina - vinišće

Osnovna škola Ivana Duknovića, podružnica u Vinišću, ispred koje su predatori pokušali namamiti učenike u automobil
Foto: OŠ ivan Duknović

Ispred područne osnovne škole u Vinišću, malom dalmatinskom selu nedaleko Marine, u utorak se odvila stravična scena. Iz auta zatamnjenih stakala nepoznate su osobe pokušale namamiti više djece, kazavši im da su ih njihovi roditelji poslali da ih dovedu kući iz škole.

Rekli joj da ih je njena mama poslala

Društvenim se mrežama od jučer širi obavijest roditeljima da pripaze na svoju djecu, konkretno, da obrate pozornost na noviji model crnog Mercedesa u okolici dalmatinskog sela, navodno splitskih registarskih oznaka, jer se radi o predatorima koji pokušavaju namamiti djecu i učenike. Te smo navode odmah provjerili u Osnovnoj školi Ivana Duknovića u Marini, ispred čije se područne škole u Vinišću odvio cijeli događaj. Petra Relja, pedagoginja u spomenutoj školi, potvrdila nam je informaciju.

Kako nam kaže, u utorak nešto iza podneva, učenica nižih razreda područne škole u Vinišću izašla je ispred zgrade škole kako bi sačekala baku koja je dolazila po nju. Radi se, inače, o malom dalmatinskom mjestu i učenici uglavnom na nastavu i s nastave idu – pješke. Oni stariji sami, dok po one mlađe netko dođe. Dok je čekala baku učenicu je, prepričava nam pedagoginja Relja, iz crnog automobila zatamnjenih stakala koji se nalazio ispred škole, nepoznati muškarac pozvao i rekao joj da ga je njegova mama poslala da je pokupi iz škole i odvede kući. Učenica je, priča nam, bila u šoku, no nije ušla u automobil već ju je baka odvela kući. Cijelu je priču prvo ispričala baki, a zatim i mami.

Učenici bježali, auto krenuo za njima

Roditelji učenika uvečer istoga dana su se čuli i shvatili da se još jednoj grupi školaraca, učenika četvrtog razreda iste škole u Vinišću, u utorak dogodila ista situacija. Sat vremena nakon što je učenica otišla kući s bakom, grupi školaraca iz istoga su crnog Mercedesa dvije nepoznate osobe pokušale namamiti unutra, na isti način; kazavši im da su ih došli pokupiti iz škole i odvesti kući. Kako nam priča pedagoginja, to su bili malo stariji učenici pa su počeli trčati u suprotnom smjeru.

Kako nam priča pedagoginja, automobil je tad za njima krenuo ‘u rikverc’, međutim, na putu mu se pripriječilo vozilo čistoće i dok su se mimoišli učenici su uspjeli pobjeći. Roditelji su sutradan ujutro, kada su dovezli djecu u školu, sve ispričali njihovim učiteljicama, koja je potom obavijestila pedagoginju, a pedagoginja je, tvrdi, odmah o svemu obavijestila policiju. Policija je odmah izašla na teren, obavila razgovore s učenicima i roditeljima, a kako kaže pedagoginja Petra Relja, i danas automobilima patroliraju na području Marine i Vinišća.

– Ovo je malo mjesto i svi se znaju. Djeca su rekla da u automobilu nisu bili mještani. Pričali su hrvatski, ali s čudnim naglaskom. Djeci je taj naglasak bio čudan, rekla nam je pedagoginja škole Petra Relja.

Osim policije, pedagoginja je obavijestila sve učitelje Osnovne škole Ivana Duknovića u Marini, kao i one iz podružnice u Vinišću, nakon čega su oni upozorili roditelje da pripaze na djecu i da obrate pozornost na crni noviji Mercedes na tom području. Tako su se, zapravo, društvenim mrežama i krenule

osnovna škola ivana duknovića marina - vinišće
Share via
Copy link
Powered by Social Snap