Pretraga

Roditelji za prehranu učenika u zadarskoj školi moraju potpisati bjanko zadužnicu od 5.000 kuna

A- A+

Zadarska Osnovna škola Krune Krstića odlučila se za drastičan potez u borbi s roditeljima neplatišama. Od ove školske godine, ako žele da im dijete jede u školskoj kuhinji, moraju potpisati bjanko zadužnicu od 5.000 kuna, što je najmanji mogući iznos i to ovjeriti kod javnog bilježnika što košta još 135 kuna.

Foto: Screenshot Osnovna škola Krune Krstića Zadar

Roditelje učenika Osnovne škole Krune Krstića u Zadru dočekala je neočekivana obavijest povodom početka nove školske godine. Naime, radi se o školskoj prehrani, odnosno o načinu plaćanja.

Da im dijete jede u školi roditelji moraju potpisati bjanko zadužnicu od 5.000 kuna

Ako roditelji žele da njihovo dijete jede u školskoj kuhinji, moraju potpisati bjanko zadužnicu od 5.000 kuna.

– Prehrana u školi započinje 12. rujna 2022. godine pod uvjetom da roditelj tijekom prvog tjedna potpiše ugovor. Na potpisivanje ugovora za marendu i/ili za ručak roditelj dolazi u školu s potvrđenom bjanko zadužnicom kod javnog bilježnika na iznos do 5.000,00 kn (663,61 EUR), što je inače najmanji mogući iznos bjanko mjenice, stoji na stranici škole.

Ako će roditelji na vrijeme podmirivati iznose za kuhinju, zadužnica se neće aktivirati

Roditelji zaužnicu moraju i ovjeriti kod javnog bilježnika što košta još 135 kuna, a sve to škola je uvela kako bi se borila s roditeljima neplatišama koji na početku školske godine upišu svoje dijete u kuhinji, a na kraju ne plate mjesečne iznose za prehranu.

– Ukoliko roditelj redovito izvršava svoje financijske obaveze prema školi, bjanko zadužnica se neće aktivirati i ona se vraća roditelju po završetku učenikovog pohađanja škole. Obrazac bjanko zadužnice se nalazi kod javnog bilježnika, navode iz škole.

Uz to roditeljima se nudi opcija avansnog plaćanja školske prehrane i to za plaćanje po polugodištu ili po godini, a onda roditeljima ne treba zadužnica te dobiju i 10 ili 20 posto popusta.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap