Pretraga

Rusko – poljski okršaj na varšavskom stadionu i oko njega

A- A+

Definitivno najopasnija utakmica na ovogodišnjem turniru. S nogometnog aspekta Rusi su veliki favoriti usprkos činjenici da Poljska igra kod kuće, ali oči će danas biti više usmjerene prema tribinama i ulicama gdje prijeti okršaj dvaju najagresivnijih navijačkih pokreta u Europi. Tisuće policajaca su u stanju pripravnosti.

blogspot.com

Rapsodija uz zvuke balalajke

Ruska laka konjica je u prvom kolu ostvarila najuvjerljiviju pobjedu u dosadašnjem prvenstvu doslovno ponizivši ostarjele Čehe. Ofenzivna formacija i brze kontre bit će zasigurno kost u grlu i jačim reprezentacijama no što je Poljska.

Zbornaja vođena Aršavinom i Keržakovom ne krije da ovoga puta žele do samoga kraja. Posljednji put su ih u polufinalu zaustavili Španjolci no ovog puta dolaze još jači. Za sada su najizgledniji četvrtfinalisti na turniru.

Domaćin daleko od očekivanog

Borusijina veza jedino je što su Poljaci ponudili u prvom susretu. Ne zato što su ih Grci dobro blokirali već jednostavno zbog toga što osim trojke koja ordinira po desnoj strani ostatak momčadi nema kvalitetu. Trenutno 61. momčad na Fifinoj ljestvici vjerojatno će jurnuti po pogodak nošena fanatizmom s domaćih tribina no nakon 20-ak minuta trube će utihnuti, a Poljaci se ispuhati.

Grci su bili prevelik zalogaj za domaće dečke, a Rusi su mnogo bolja momčad od nekadašnjih prvaka. Poljaci bi mogli teško stradati u večerašnjem dvoboju.

Obratite pažnju na desnu stranu tablice. Poljaci i Rusi su nova generacija nogometnih huligana. Okrutnija i agresivnija no što su to bile one prijašnje.

Dvoboj visokog rizika

Puno neizvjesniji dvoboj bi se mogao voditi na tribinama i ulicama oko stadiona. Već nekoliko dana se najavljuju navijački sukobi. Poljaci prijete da će napasti svakog Rusa s obilježjima, a Rusi odgovaraju najavom marša kroz centar Varšave povodom Dana Rusije.

– Prije tri desetljeća su Poljaci strahovali da će se probuditi uz zvuke ruskog marša, danas će im se strahovi ostvariti, piše Times. Tisuće policajaca u stanju su pripravnosti, a ovaj dvoboj je prvi u svjetskim medijima dobio oznaku utakmice visokog rizika

Noževi i bokseri – oružje huligana nove generacije

Ni Rusi ni Poljaci nisu old school navijači kao što su to oni sa Otoka ili pak iz Njemačke. Oni nemaju tradiciju, o nogometu znaju malo ili gotovo ništa, a prijateljske tuče u barovima za njih su penzionerski plesovi.

Njihova specijalnost su dogovoreni dvoboji po šumama i ulicama. Borilačke vještine i hladno oružje zamjenilo je stolice i boce, a steroidni mišići pivske trbuščiće koji se viđaju kod Balkanaca i otočana.

Poljski mediji već godinama bruje o huliganskom prvenstvu koje se odvija paralelno s nogometnom ligom. Navijači se putem foruma dogovaraju o mjestu sukoba i broju sudionika. Susreti se boduju, a na kraju godine zna se i prvak. Kao najopasniji glase navijači Legije i Lecha.

Poljaci su se već sukobili s Ircima, Hrvatima i Rusima

Rusi šamarali i naše momke

Slična situacija je i s pratiteljima Zbornaje. Već prvu utakmicu su obilježili bakljadom i rasističkim ispadima usmjerenim na češkog beka etiopskih korjena.

Rusku šaku na svome licu su osjetili nekoliko puta i naši navijači. Torcida je stradala u St. Petersburgu gdje su ispred hotela naletjeli na sačekušu Zenitovih huligana, a Zagreb je ruski gnjev gotovo osjetio na svojoj koži prilikom Spartakovog gostovanja prije par godina. Dvadesetak Rusa je tom prilikom uhićeno zbog posjedovanja većih količina hladnog oružja, a kod dotićnih su pronađeni i planovi grada s označenim mjestima za sukob s BBB-ovcima. Najokrutniji navijači su upravo oni Zenitovi

I jedne i druge krase radikalni stavovi i naravno rasizam. Djeca tranzicije ne pohode nogometne utakmice radi nogometa već kao izliku za brutalne tučnjave i destrukiju.

Čak se i Putin uključio u smirivanje navijačkih strasti prije dovoboja s Poljskom

Prognoza – oblačno s mjestimičnim tučama

Rusi na zelenom travnjaku su golemi favoriti i pobjeda čak i s hendikepom im ne bi trebala pobjeći iz ruku. Onaj drugi dvoboj je mnogo neizvjesniji, a sigurno je samo da će biti problema.

Rusko – poljski okršaj na varšavskom stadionu i oko njega
Share via
Copy link
Powered by Social Snap