Pretraga

S Međunarodne informatičke olimpijade hrvatski se srednjoškolci vratili sa 4 medalje

A- A+

Hrvatski srednjoškolci i tijekom ljetnih praznika nižu medalje na međunarodnim natjecanjima. Nakon povijesnog uspjeha na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi i odličnog rezultata na informatičkom nadmetanju među zemljama srednje Europe, naši učenici pokazali su odlično znanje i na najjačem natjecanju iz informatike.

foto: HSIN| s lijeva na desno: Tonko Sabolčec, Ivan Lazarić, Domagoj Bradač, Mihael Liskij

Prošli vikend održana je svečana dodjela medalja 27. međunarodne informatičke olimpijade, koja se od 26. srpnja do 2. kolovoza održala u Kazahstanu.

Izdvojeni članak

Hrvatski olimpijci na najjačem matematičkom natjecanju ostvarili najbolji rezultat u povijesti

‘Zadovoljan sam srebrom s obzirom na to da su mnogi dobri informatičari slično prošli’

Mladi hrvatski informatičari još su jednom pokazali odlično znanje i talent pa su u konkurenciji od 322 natjecatelja iz 83 zemlje svijeta osvojili tri srebra i jednu broncu.

– Zadovoljan sam srebrom s obzirom na to da su mnogi dobri informatičari slično prošli, no vjerujem da su se ujedno i mnogi nadali zlatu. Do zlata mi je falilo nekih 50-ak bodova, odnosno pola zadatka, izjavio je Ivan Lazarić iz Gimnazije Pula, koji je nakon vrhunskog uspjeha na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi i Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi bio odličan i na najjačem natjecanju iz informatike za srednjoškolce.

Izdvojeni članak

Prvak srednjoeuropske informatičke olimpijade: Nisam se nadao ovakvom brutalnom uspjehu

U drugom danu potrošio previše vremena na težinski poredak zadatka

Najviše problema Ivan je imao u drugom danu, jer je potrošio jako puno vremena da shvati težinski poredak zadataka. Požalio se kako mu je ta nedoumica onemogućila da se dovoljno kvalitetno posveti rješavanju.

Odličan rezultat ostvarili su i ostali hrvatski natjecatelji pa su mladi informatičari ostvarili najbolji uspjeh u posljednja tri nastupa na Olimpijadi.  Srebro su zaslužili i Tonko Sabolčec te Domagoj Bradač iz XV. gimnazije Zagreb, a njihov školski kolega Mihael Liskij osvojio je broncu.

S Međunarodne informatičke olimpijade hrvatski se srednjoškolci vratili sa 4 medalje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap